כאבים בגב תחתון ורגל שמאל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/03/2011 | 12:37 | מאת: מיכל

שלום רב אני לאחר שנה וחצי של כאבים נוראים בגב תחתון ,עכוז ולאורך כול הרגל בדיקת m.r.i תקינה אך בכול זאת יש מנתח שאני לא רוצה לנקוב בשמו אמר לי שיש צורך בניתוח נותחתי סתם ללא סיבה. מאז אני בנסיון למצוא מרפא לסבל שאני עוברת כולל מרפאות כאב וכו.. הגעתי למכון למדרסים שאמר לי בבדיקה ממוחשבת שהוא עשה שאני לא דורכת על רגל ימין בכלל רק על הרגל שכואבת לי ושלח אותי לבדוק את נושא עקמת,אורך רגלים שונה. מתברר ישי לי עקמת קטנה,אך הוא עשה אצלו בדיקה שבדקה את אורך הרגלים בדיקה ע"י מדידה. ואמר שיש לי רגל קצרה ב 12 מ"מ ובינתים הוא מוסיף לי הגבהה של 6 מ"מ,השינוי הזה מאוד קשה לי והבנתי שהבדיקה הזאת אינה מדויקת. מצטערת על המכתב הארוך,אודה לך על תגובתך מה אתה ממליץ לי לעשות אני ממש ממש נואשת.

מיכל שלום, את צודקת. מדידה רגילה אינה מדויקת כלל. בכל מקרה, כרגע המטרה לטפל בכאב האקוטי שלך. הגבהה, מדרסים אינם הפתרון. קיימות בדיקות הליכה ממוחשבות לכל הגוף לקבוע אורך רגליים או עקמת, אך לא נכון לבצע אותם בשלב הכל כך כאוב. כי הגוף עלול לבצע שינוי בגלל הכאב ולא בגלל שהוא באמת עקום. המלצה שלי: לפנות למרפאת פיזיותרפיה המתמחות בטיפול בעמוד שדרה עם מעורבות עצבית. ההמלצה שלי היא שיטת מקנזי. קצת על השיטה: http://www.imacs.co.il/prod.asp?catalogid=161 בנוסף, ניתן לפנות למרפאות כאב. קיימת מרפאת כאב מצוינת באיכילוב. אבל, ללא ספק הטיפול הנכון עכשיו ישלב: תרופתי, פיזיותרפיה והידרותרפיה (פיזיותרפיה במים). כל מה שקשור לשינוי יציבתי, יש להמתין עד הפחתת הכאב האקוטי. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה