בעיות וקושי בהליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/11/2007 | 23:06 | מאת: רועי

סאם ח'מיס שלום רב. שמי רועי, בן 28 סטודנט שנה רביעית. לפני כ- 4 חודשים לערך (ממש ביום בהיר אחד) הופיעה לי תחושה כבדה של חולשה ברגליים קישיון שרירים והרגשת חוסר שיווי משקל. יש לי קושי לעמוד זמן ממושך ואף קושי בהליכה (הרגליים מתעייפות וזורקות את עצמן)אני חש עייפות בשתי רגלי לאורך כל הגפיים (לא בכפות הרגליים) אחרי הליכה קצרה יחסית וחייב לשבת. יש לציין שאני מצליח לבצע כל פעילות כמו גם ריצה אך ההרגשה ברגליים היא נוראית (לא כאב או נימול) נורא נבהלתי בתחילה וחשדתי במחלה ניוונית ולאחר מכן גם גופי נחלש הזמן ואין בי (אך זה התחיל רק לאחר שנבהלתי וכיום הרגשתי הכללית טובה). הבדיקות שעברתי הן: 1. בדיקת דם שנמצאה תקינה,כולל B12 ו TSH. 2. בדיקת שמיעה ו BERA שנמצאו תקינים, 3. בדיקת עצב הראייה שנמצאה תקינה. 4.בנוסף ערכתי מס בדיקות נוירולוגיות במרפאה שנמצאו תקינות לגבי כל הפונקציות והנוירולוגית אף שלחה אותי ל E.M.G רגליים שנמצא תקין. 5. בדיקת M.R.I ראש כללי שנמצא תקין ואף בדיקת אולטרה סאונד בחלל הבטן שנמצא תקינה כמובן. אני אובד עצות היות ותחושת החולשה ברגליים, הקושי בהליכה וחוסר היציבות ברגליים לא עוזבת אותי. שאלתיי הם האם נתקלת בתופעה כזו? מדוע האורטופד שבדק אותי לא הפנה אותי למכון הליכה האם הם לא מודעים לקיומו? האם בדיקות M.R.I וE.M.G תקינות שוללת מחלות ניווניות,כי תוצאות הבדיקה התייחסו רק לממצאים קליניים, מבנה מוח ועורקים אך בכל זאת אינני מוצא סיבה אחרת לחולשת הרגליים ולהרגשת חוסר היציבות הזו. כמו כן האם יש צורך לבצע גם בדיקת ENG או בירור הורמונאלי? אני מתנצל על אורך השאילתה אך אני במצוקה איומה היות והאיכות חיי נפגעה באופן ניכר. מקווה להתייחסות ואולי אפילו לפגישה ישירה איתך (אני חבר קופ"ח מכבי) בברכה רועי. נ.ב לציין שעברתי "צליפת שוט" לפני כ 4 שנים בתאונת דרכים ושרירי הצוואר שלי תפווסים לעיתים קרובות האם יש קשר?

07/11/2007 | 22:36 | מאת: סאם

רועי שלום, שאילתך מורכבת ודורשת התיחסות מעמיקה, ובלתי אפשרי לענות ולעזור לך דרך הפורום. לבקשתך, הנני מוכן שתפנה אלי באופן אישי בתקווה שאוכל לעזור לך. המעבדה לחקר ההליכה והתנועה, איכילוב 03-6947279 או http://www.bio-phyz.com בברכה, סאם

07/11/2007 | 22:39 | מאת: ליאור הוכמן

האתר מעולה ! כאחד שיצא לפנסיה לא מזמן הוא ענה לי על שאלות רבות!

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה