כאבי ברכיים עם המלצה לניתוח

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

01/02/2017 | 11:31 | מאת: נאוה

שלום, אני בת 58, סובלת מכאבי ברכיים מזה כשנתיים. קודם רגל אחת, ולאחר שהכאב בה נעלם, התחילה לכאוב ברך רגל שניה. כרגע, הברך לא מתיישרת ונשארת במצב של כיפוף של כ 15 מעלות. אובחנתי כסובלת משחיקת סחוסים . עברתי טיפולי פיזיוטרפיה ששיפרו במידת מה את המצב. האורטופד הציע לי ניתוח להחלפת ברך. האם יש דרכים נוספות לטיפול? אעשה הכל כדי להמנע מהניתוח.

שלום ראשית הינך צעירה מדי לניתוח החלפת ברך. עלייך לנסות באמצעות טיפול שמרני שכולל מובילזציות בדרגות גבוהות למפרק ושיקום פרופריוספטיבי לשליטה שרירית משופרת על משטחים ניידים. לנסות ולשפר בכל דרך אפשרית את טווח התנועה והכח בנשיאת משקל של הגפה.קיימת ככל הנראה אסימטריה בגוף בשל ההגבלה אך לאחר שלא השתפרת בטיפול שמרני ,יתכן ויש מקום לבדוק באמצעות מעבדת ההליכה מה הם המקורות האפשריים לאותה אסימטריה. לסיכום, גילך הצעיר וחוסר ההצלחה בטיפול השמרני לאו דווקא מצביעים על הצורך בניתוח. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה