ריצה בנעלי פקקים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/07/2012 | 13:38 | מאת: dan

שלום, שמעתי שנעלי פקקים מיועדים רק לדשא ושאם הולכים עליהם על רצפה קשיחה זה לא בריא לגב. רציתי לדעת אם זה נכון ורציתי לדעת האם זה בסדר לרוץ(ריצת אימון) עם נעלי פקקים על מדרכה או שזה יהיה בעייתי לגב? אגב יש לי פלתפוס אם זה משנה משהוא.

30/07/2012 | 11:45 | מאת: Originals

היי דן, להלן מס' טיפים לבחירה נכונה, נבונה ושקולה של נעלי ספורט איכותיות וטובות לכף רגלכם: מותג - נעלי ספורט הן ציוד חיוני שאי אפשר להתפשר על איכותו, ולכן צריך לבחור אותם בקפידה. בחירת נעלי ריצה / נעלי הליכה של מותגים מוכרים ומובילים, תבטיח שמירה על יציבות כף הרגל. שכן, חברות אלו מעצבות ומייצרות נעלי ספורט באמצעות טכנולוגיות חדשניות וחומרים איכותיים במיוחד. חנות מקצועית ומתמחה בתחום - חשוב לבחור ברשת הנעלה גדולה, מוכרת, מקצועית, כלל ארצית ואמינה. כאמור, בחירת נעלי ספורט, אינה עניין של מה בכך. יש חשיבות רבה להתייעצות מקצועית עם המוכר לגבי טיב הנעליים והתאמתן למבנה הרגל ולענף הספורט בו אתם עוסקים. התאמה של סוג הנעל לענף הספורט - חשוב לעדכן מראש את המוכר באיזה סוג ספורט אתם עוסקים, על מנת שיוכל להתאים לרגלכם ולעיסוקכם את הנעליים האידיאליות, המותאמות לשינויים המתרחשים בכף הרגל במהלך אותה פעילות. כך למשל, נעלי הליכה לא תספקנה לכם את התמיכה הרצויה לפעילות של ריצה. בנוסף, מומלץ לעדכן את המוכר באלו משטחים אתם מקיימים את הפעילות (כביש, כורכר, מישור, רצפה וכו'). בולמי זעזועים - נעלי הליכה ונעלי ריצה עם בולמי זעזועים הן תנאי הכרחי למניעת פציעות ספורט או נזקים מצטברים בגב, בברכיים, בקרסוליים ובכפות הרגליים. התאמה למבנה כף הרגל - חשוב להתאים את הנעליים למבנה הספציפי והייחודי של כף הרגל ולתנועה המשתנה שלה במהלך ביצוע הפעילות הגופנית. לכל אדם כף רגל שונה ועל כן חשוב לבחון את צורת ההליכה, העמידה ולהתייעץ עם מומחה בתחום. בהצלחה :) צוות Originals

דן שלום, לנעלי פקקים אין את המבנה הביומכאני המתאים להליכה ולריצה על משטחים קשים וגם אין להם את הבלמים הנדרשים לכך. אין כל סיבה כיום להשתמש בהם לריצה שאינה קשורה למגרש הכדורגל שכן קיים היום מגוון רחב מאד של נעליים המתאימות ספציפית לסוג הפעילות אותה אנו מבצעים. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה