כאבי שוקיים אחוריות וגב תחתון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

06/10/2014 | 07:42 | מאת: MB

ד"ר רנד שלום, בן 49, בריא, אחרי שנתיים אימונים בחדר כושר לרבות משקולות. מזה מספר חודשים כאבי רגליים במיוחד שרירי השוקיים האחוריות ועד כפות הרגליים כולל. עם תחושה של עייפות והתכווצויות בשוקיים. לאחר מכן התפשט הכאב לגב תחתון. טופלתי בברקסין 10 ימים (טבליה ליום) + תרגילים יומיים פיזיותרפיה גב תחתון ורגליים - טיפול שהקל ומאפשר לתפקד ביום יום. ביצעתי CT לפני שבוע להלן הממצאים: קיימת עקמת מותנית קעורה לימין היצרות המרווחים הדיסקלים בגובה L5-S1, L1-L2 המפרקים הפאצטלים וסקרו – איליאקלים תקינים. בגובה L1-2: בלט דיסק אחורי לוחץ על השק התקאלי ומיצר את הנוירו-פורמינה משמאל בגובה L2-3 :סריקה תקינה בגובה L3-4: בלט דיסק משיק לשק התקאלי בגובה L4-5 : בלט דיסק לוחץ על השק התקאלי אין עדות לדיסקופתיה נוספת. לסיכום: שינויים דיסקוגניים, עם לחץ על השק התקאלי בגובה L4-5 1. האם מקור כאבי הרגליים (שוקיים, כפות רגליים) - מהגב תחתון? 2. מה המשמעות של לחץ על השק התקאלי ומה מוצע לעשות בכלל? תודה מראש

סביר בהחלט שמקור הכאב בלחץ על שרשי העצבים בעמוד השד4רה עקב הבלטים כדאי להגיע לבדיקת מומחה עמוד שדרה לבצע אולי גם EMG על מנת לאשר מקור הכאב ולטפל בפיזיותרפיה בשלב ראשון - אם אין הטבה - אפשר לשקול טיפולים אחרים כמו הידורתרפיה ואחרים שמרניים או צריבת דיסק ובמקרים עקשניים אף ניתוח ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה