כאבים בגב תחתון - לאן זה הולך בטווח הארוך

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

01/09/2013 | 21:07 | מאת: א'

שלום, לפני כעשור עברתי ניתוח פריצת דיסק, בהיותי בגיל 17. הבלט היה ב-L4-L5, ובוצע ניתוח דיסקטומיה ולמינקטומיה לאחר שטיפול קונסרבטיבי לא צלח. לאחר הניתוח לא הופיעו סיבוכים מיוחדים. לאחר מכן במספר מועדים שונים בוצעו שוב בדיקות דימות נוספות עקב תלונות על כאבים, ובזמנו המצב תואר על ידי המנתח כמצב פוסט-ניתוחי נורמלי, שבו הדיסקים מתנוונים באיזור המנותח (למיטב זכרוני נותחתי בחוליות המדוברות אך המצב הנ"ל בזמנו פלש לדיסק אחד למעלה ואחד למטה מאיזור הניתוח). הנני סובל גם מ-היפרמוביליות של המפרקים, רזה באופן טבעי וגבוה (בקיצור - אסון אורתופדי). כמה שאלות (חלקן, לדאבוני, קצת באיחור): 1. אם אפשר להבין מה זה בדיוק המצב הפוסט ניתוחי הזה? האם מדובר בסך הכל בשעון עצר שמתקתק עד שאצטרך לעבור מתחת לסכין המנתחים שוב? מה הוא בדיוק תהליך ההתנוונות הזה ואיפה בדיוק זה נגמר? והאם יש לי בכלל כל אפשרות להשפיע עליו? 2. האם תהליכי ההתנוונות הללו מתפשטים בגב? קרי, האם המצב הזה (מבלי שעברתי בדיקות דימות בשנים האחרונות) עשוי להתפשט צפונה? 3. מוגבלויות בסוגי ספורט שונים - להוציא תאונות קיצוניות, יש לי רצון להבין איפה עובר הגבול של מה מותר מה אסור? האם התרסקות קטנה של סקי יכולה לגרום לנזק קטסטרופלי לגב במצב כמו שלי? גלישת רוח? צניחה? אני שוחה ובאמת מנסה לשמור על עצמי אבל התחושה שאני בובת חרסינה כבר מתחילה להציק כשאני מתקרב לגיל שלושים.

גמישות יתר מהוה גורם סיכון לפגיעה בסחוסים ודיסקים אך אין לך מה לעשות בעניין אתה לא בובת חרסינה ולא תשבר מכל חבלה - מה שאתה כן יכול לעושתלמען הגנת הגב שלך - עבודה יום יומית רציפה לאורך זמן באופן קבוע על כושר לב ריאה טוב ועל חיזוק השרירים המייצבים את עמוד השדרה כל השאר - לא בידיך ואין טעם לדאוג ולחשוב כל היום מה יהיה ומה לא יהיה אם אינך יכול ממילא להשפיע על כך ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה