כאבי גב עם מזרון חדש

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

23/10/2008 | 23:24 | מאת: דנה

שלום, אני סובלת מכאבי גב תחתון כבר הרבה שנים בעיקר בעת ביצוע עבודות הבית ועמידה ממושכת. החלפנו לפני שבועיים את המזרון הישן שכבר עבר זמנו וגרם לנו לכאבי גב. רכשנו מזרון יקר פוסטרופדי של חברה בינלאומית ידועה. גם היום אני מתעוררת עם כאבי גב. המזרון די קשיח בעל קפיצים ושכבת לטקס. ברצוני לדעת אם יש קשר למזרון, או שבגלל שאני בכל מקרה סובלת מכאבי גב גם במשך היום אז כל מזרון שנקנה יגרום לכאבי גב? עדיין יש באפשרותינו להחליפו, יש טעם לכך? תודה

26/10/2008 | 19:37 | מאת: רונן

איך בוחרים מזרן? למה חשוב להקדיש זמן וכסף לרכישת מזרן? כשליש עד רבע מחיינו אנחנו ישנים על גבי מזרן, המשפיע על ההנאה שלנו ובעיקר על האופן או התחושה שאיתה נקום בבוקר. מתי מחליפים מזרן? לאחר 7 עד 15 שנות שימוש, או כאשר חשים או רואים שהמזרן בלוי. חשוב לדעת שמזרן קפיצים, כבר לאחר 4 עד 6 שנות שימוש מתחילה שקיעת הקפיצים והמזרון אינו מתפקד כמו מזרן חדש. האם קיימת דרך מדעית לבחירת מזרן? לא רוב המידע הקיים היום בנושא נאסף מסקרי צרכנים. אז איך בכל זאת בוחרים? מנסים, ניסיון אישי מוצלח הוא הדרך הטובה ביותר. ניסיון מוצלח מהעבר וניסיון בחנות, שיוסבר בהמשך. חשוב מאוד שניתן יהיה להחזיר את המזרן למוכר 30 עד 60 יום ממועד ההספקה. מומלץ לבקש מהמוכר לראות חתך של המזרן ולקבל גם מפרט. מה האפשרויות – איזה מזרנים קיימים? מזרן קפיצים – הנפוץ ביותר כ-90% מהמזרנים הנמכרים. מזרן ספוגי – המורכב משכבה אחת או יותר מהחומרים הבאים: פולימר פולי-אוריתן מוקצף. לטקס גומי טבעי מוקצף. פולימר ויסקואלסטי. מזרן מים, מזרן אויר – לא ידון בהמשך. מזרן קשיח או מזרן רך? הרופאים האורטופדים, בדרך כלל ממליצים על מזרנים קשיחים. מוכרים 3 מצבי שינה –, בטן, גב וצד המתנים במשך הלילה, לרובנו מצב שינה מועדף. לישנים בעיקר על הבטן עדיף מזרן קשיח. לישנים בעיקר על הגב עדיף מזרן בעל קשיחות בינונית. לישנים בעיקר על הצד עדיף מזרן רך. איך בודקים נוחות בחנות? שכב על המזרן משך כ- 10 דקות, במספר תנוחות- גב, בטן וצד. שכב על הגב, אם קיים מרווח גדול באזור הגב ואגן הירכיים המזרן קשה מידי עבורך, אם לא קיים מרווח בכלל המזרן רך מדי, למעט במזרנים בהם קיימת שכוות נוחות ויסקואלסטית. התגלגל על המזרן אם הדבר דורש מאמץ המזרן רך מידי עבורך זכור שאתה משנה תנוחת שינה מספר פעמים במהלך השינה. את המזרן יש לבדוק על גבי הבסיס של המיטה. במידה והמזרן מיעוד לזוג יש לבדוק את המזרן ביחד – דרישות הנוחות של כל אחד הן שונות על כן לעיתים תידרשנה התאמות או אפילו לרכוש שני מזרנים שונים. ניתן להוסיף למזרן קיים במצב טוב או למזרן חדש שכבת נוחות מפולימר ויסקו אלסטי או לטקס. חשוב מאוד שניתן יהיה להחזיר את המזרן למוכר 30 עד 60 יום ממועד ההספקה. מה בודקים במזרן קפיצים? מספר קפיצים וסוגם, במטה זוגית 140 על 190 ס"מ צרכים להיות לפחות 380 קפיצים. רכות המזרן תקבע בעיקר על פי עובי הקפיץ. מאיזה חומר עשויה מסגרת המזרן. ומאיזה חומרים עשוי כיסוי המזרן והאם קימת שכבת נוחות. האם החלק העליון של המזרן ניתן לכביסה. מה דרגת הקשיחות מה בודקים במזרן ספוגי? מאיזה חומרים עשויות השכבות השונות של המזרן, רצוי לראות חתך. האם בכל צד של המזרן דרגת רכות שונה. האם החלק העליון של המזרן ניתן לכביסה למידע נוסף רונן [email protected]

אם הו נוקשה אולי כדאי להחליפו לסוג רך יותר (לא בהכרח של חברה אחרת) בעקרון אם המזרון לא נוח לא יעזרו כל "מרכזי הבריאות"בכל אופן זכרי שהבעיה קרוב לודאי בגב שלך ולא במזרון ולכן הרבה מאד פעמים החלפת המזרון עוזרת מאד אבל לא לך.... ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה