סיכונים בניתוח

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

26/06/2007 | 19:02 | מאת: רוני

שלום, אני מתלבט אם לבצע ניתוח להסרת משקפיים, עקב חשש לגרימת נזק לעיני. 1. מהם אחוזי ההצלחה של ניתוחים מסוג זה (לא כולל מרפאות מפוקפקות)? 2. לכמה אחוזים מהמטופלים נגרם נזק לראייה? מהם הנזקים האפשריים? 3. אחת הטענות המובילות למה לא לבצע את הניתוח היא שעדיין אין מספיק ותק לניסויים אלו, ואף אחד לא יכול להגיד בוודאות מה קורה אחרי 20-30 שנים, למשל. מה התשובה לכך? 4. האם ניתן לקבל ממרפאות נתונים אודות מידת הצלחתן בניתוחים? 5. איך תמליצו לי לבחור מרפאה, שהדגש על המרפאה הבטוחה ביותר? תודה רבה!

שלום רב, 1. אחוזי ההצלחה נעים בין 97-99% בניתוחי הלייזר וזאת כמובן בתנאי שהמועמדים נמצאו מתאימם בבדיקת התאמה מדוקדקת. ככלל, כ- 3% מכלל המטופלים יזדקקו לטיפול נוסף או יחזרו להרכיב משקפיים בטווח של 10 שנים מתאריך הטיפול 2. את הנזקים לא ניתן למדוד באחוזים שכן מדובר במקרים בודדים בלבד. תופעות הנובעות מהופעת עיוות בקרנית (אקטזיה) או בהיווצרות עכירות על פני הקרנית החיצוניים בניתוחי הלייזר על שטח הפנים החיצוני של הקרנית 3. ניתוחי לייזר מבוצעים בעולם כ- 20 שנה. במדינת ישראל כ- 17 שנה, בעולם הרפואה על כל תחומיו זהו פרק זמן ארוך מאד על מנת לבצע הערכת נזקים ובקרה לגבי התפתחות של נזק עתידני. 4. ראה תשובתי בסעיף 1 5. ברר לגבי יכולת והוותק הרפואי והמקצועי של רופאי המרפאה, ובדוק באיזה מכשירים ומהם הניתוחים אותם מבצעים במרפאה זו. מומלץ שלא להסתמך על מרפאה שברשותה מכשיר לייזר בודד ללא כל אמצעי טיפול אלטרנטיביים כגון השתלת טבעות או השתלת עדשות תוך עיניות למקרים מיוחדים. בברכה ד"ר עמי הירש

19/09/2007 | 18:43 | מאת: שני

שלום ד"ר עמי הירש קיבלתי המלצה מחבר ושמעתי שאתה מטפל במרפאה בעזריאלי אבל לא מצאתי פרטים אם ניתן יהיה לעזור אודה כי אני מעוניינתת לבדוק אם אני מתאימה לניתוח בתודה שני

06/07/2008 | 15:04 | מאת: אבי

אני היום בן 48 ולפני 13 שנה עברתי ניתוח p r k ועכשיו יש לי נסיגה בראיה למרחוק עין ימין 0/5 ועין שמאל 1 וכמו כן יש לי בעיה מקרוב עין ימין 1 ועין שמאל 0.5 בערך איזה סוג ניתוח הייתה ממליץ לי עברתי בדיקת c/t וכל מיני בדיקות לעיניים ולא מצאו שום דבר לפני הירידה בראיה היה לי כאב ראש ועכשיו נעלם אשמח לקבל את תשובתך בתודה מראש נא לשמור על סודיות

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה