סיבוכים הקשורים בניתוח האינרטאלאסיק

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

30/07/2007 | 15:54 | מאת: עינת

שלום, עברתי בדיקת התאמה ברשת "עיניים" ונמצאתי מתאימה. המספרים שלי הם בסביבות -4 בשתי העיניים, עם עובי קרנית של 640 מיקרון. מספר שאלות לגבי הסיבוכים האפשריים בעקבות האינטראלאסיק: 1. לפי מה שהבנתי, החלון הטיפולי שנפתח בקרנית מוחזר למקומו ואינו מתאחה לעולם. לכן, יש סכנה שכשמקבלים מכה או משפשפים את העין החלק הזה יכול לזוז ממקומו ולגרום לבעיות בראיה. האם זה נכון? מה עושים כדי למנוע/למזער את התופעה? 2. בטופס הסכמה לניתוח כתוב שהניתוח יחסית חדש, ולכן לא ידועה השפעתו לטווח הארוך. האם יש איזה שהם נתונים על התופעות האפשריות? 3. מהו הסיכוי שעדיין אצטרך משקפיים לאחר הניתוח? 4. שמעתי שאחת מתופעות הלוואי בניתוחי לייזר היא עכירות בקרנית שגוררת השתלת קרנית במקרים גרועים. האם זה נכון גם בניתוח האינטראלאסיק? מהי הסבירות לתופעה זאת? 5. בטופס הסכמה לניתוח כתוב שבמקרים נדירים עלול להופיע רפוי בלתי סדיר או בלט של הקרנית כשנה או יותר לאחר הניתוח. מה זה אומר והאם זה ניתן לתיקון? מהי הסבירות (באחוזים) לתופעות הנ"ל? תודה, עינת

07/08/2007 | 16:02 | מאת: פרופ' ישראל קרמר

שלום רב, 1. יש להמנע משפשוף או מגע בעיניים בשנה הראשונה אחרי הניתוח. 2. יש מספיק ניסיון המוכיח כי ניתוח זה בטוח 3. הסיכוי להזדקקות משקפיים אחרי הניתוח הוא קלוש ביותר 4. זה קורה רק במקרים של זיהום קשה שיכול לקרות אחרי כל ניתוח לייזר. תופעה זו נדירה ביותר. 5. לא ניתן לענות על שאלה זו מבלי לראות את הנתונים של צילומי הקרנית. בהצלחה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה