מנתח לייזר אבי סולומון לא ממליץ על אינטרלאסיק

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

04/06/2020 | 01:05 | מאת: קרי

שלום, למה יש מנתחים ומומחים כמו אבי סולומון שלא ממליצים על אינטארלאסיק ומעדיפים את הprk בהרבה? הם טוענים ששיטת האינטרלאסיק מהווה יותר סיכון לטווח הרחוק והקרוב ע״י זה שהמתלה יכול לזוז ממקומו, שהאיחוי של החיתוך לעולם לא יהיה כמו שהיה מקודם, שיש סיכון במידה ויש חבלות, מצלילה לעומק, וכל זה בגלל שהמתלה נחתך בעבר. על שיטת הprk הם ממליצים חד משמעית יותר בגלל חוסר הסיכונים הנ״ל. מה אתם אומרים? זה נכון?

שלום רב, שאלה כזאת יש לשאול את מי שחושב כך. אני למשל חושב אחרת לגמרי. ב- 17 שנים האחרונות ניתחנו עשרות אלפי ניתוחים מסוג זה בהצלחה רבה. ברור שכל מקרה יש לשקול לגופו - יש המתאימים באמת רק ל- PRK אבל יש המתאימים לשני הסוגים. אין קשר לצלילה או לחבלה באופן כללי. בכדי שמתלה קרנית יזוז ממקומו יש צורך בחבלה רצינית עם עצם חד. חבלות מסוג זה נדירות מאוד וגם אם זה קורה, במרבית המקרים הדבר ניתן לטיפול. PRK הוא ניתוח מצויין אך הוא אינו חף מסיבוכים. הצטלקות חריגה ועכירות באזור הניתוחי שכיחים יותר מטיפולים אלה בהשוואה לניתוח אינטראלאסיק. סיכונים וסיבוכים יש בכל ניתוח ואגב גם בעדשות מגע ואפילו בשיעור גבוה יותר מאשר בניתוחים. יש להיות מודע לכך

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה