עובי קרנית לאחר prk

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

03/02/2020 | 10:55 | מאת: דוד

שלום, ביצעתי ניתוח prk למספר -10 במכתב סיכום רשום בוצע פיצול קרנית בגודל 8.5/9.5 מ״מ. עובי הקרנית לפני הפעולה 605. כמה עובי הוסר?

ב- PRK לא מפצלים את הקרנית אלא מסירים את האפיתל (כ0 50-60 מיקרון) ואח"כ הוא נבנה מחדש. לגבי העובי שהוסר, קשה לקבוע מכיוון שהדבר תלוי בקוטר הליטוש. בחישוב גס ניתן לומר שעל כל 1 דיופטר מלוטשים כ- 12-18 מיקרון. אם מכפילים ב- 10 בגלל המספר ניתן לומר שסביר שלוטשו כ- 120-180 מיקרון. בהצלחה ד"ר מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה