Ppmd????????????????

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

18/02/2019 | 12:01 | מאת: שואל

ביצעתי בדיקת התאמה ללייזר ב23.9.18 במכון עיניים בירושלים ונמצאתי מתאים לניתוח prk. לאחר זמן בתאריך 10.2.19 ביצעתי בדיקה במכון עיניים תל אביב ונמצאתי לא מתאים לניתוח עקב ספירה נמוכה של תאי אנדותל מתאים ל-ppmd. הדר' במכון עיניים אומר שזה מולד. נגשתי לרופא עיניים מטעם הקופת חולים והוא גם אומר שזה מולד ומוזר שלא אמרו לי על זה מעולם למרות שאושפזתי כמה ימין עקב דלקת חריפה בקרנמת בסוף 2010 בגלל עדשות מגע רכות ולא אמרו לי על זה שום מילה. הדר' במכון עיניים חרושלים לא הזכיר את זה. אשמח לדעת מזה בדיוק ppmd? ואם יש סיכוי שאני מתאים לניתוח לייזר כל שהוא? ואם יש משו לעשוץ לחיזוק תאי אנדותל?

18/02/2019 | 13:16 | מאת: שואל

ואם במצב כזה מותר להשים עדשות מגע?

שלום רב אני מכיר את המקרה שלך. לא יכול להגיד מדוע לא אובחנת עד עכשיו. המחלה בעצם היא ניוון וירידה בספירות תאי האנדותל. יש צורך במערב רופא בקופה. לצערי לא ממליץ על ניתוח הסרת משקפיים.

19/02/2019 | 12:39 | מאת: שואל

עשדות מגע מותר להרכוב במצב כזה?

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה