יובש מטורף לאחר ניתוח prk

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

19/06/2018 | 21:29 | מאת: ענבר שלי

שלום לכולם, אני 4 שנים (כמעט) אחרי ניתוח prk להסרת משקפיים בלייזר.. אני מעל שנתיים בתפקיד שדורש ממני שעות מחשב ממושכות ואימוץ העיניים (תפקיד בתחום רישום רפואי) מחודש אוגוסט שעבר החלה לי תופעה של יובש בעיניים... ניסיתי את כל סוגי התחליפים האפשריים... אך ללא הטבה. פניתי לכל רופאי העיניים האפשריים עד שהגעתי לרופא מומחה. הייתי אצלו בתחילת החודש והוא הכניס לי פלגים בעיניים בתקווה שזה יועיל ... אני עדיין עם יובש מטורף משתמשת בהילו ג׳ל כל שעתיים היום הייתי בבדיקה ראייה במכון להסרת משקפיים שנותחתי.. הרופאה מסרה שבעין שמאל אני רואה 100 אחוז.. ובימין 75 אחוז. זה לא שאני לא רואה בכלל אלא הראייה שלי פחות חדה וממוקדת כשהיה לאחר הניתוח. בנוסף אני סובלת מפזילה בעין או בשניהם (לא זוכרת בדיוק) שהחלטתי לא לנתח. ומנקודה שחורה בראייה שזזה איתי (רופא עיניים בקהילה אמר שזה כלום אבל צריך לבדוק פעם בשנה חצי שנה) בנוסף הייתי בבדיקה אצל אופטומטריסט לרישיון ובבדיקה של כפל ראייה היא טענה ששגיתי ושאני לא אמורה לראות פעמיים את אותו האובייקט. מבחינת טיפול יש לי בסוף החודש סיטי ארובות עיניים עם חומר ניגוד ובדיקת מומחה דמעות בעוד חודש פלוס מינוס השאלה שלי האם יש כרגע מה עוד לעשות בכדי להיטיב עם היובש? זה פשוט כבר לא נורמלי... ומבחינת העבודה האם אני צריכה לשנות את אופי העבודה שלי ? מעבר לכך , היתכן שהמספר ירד בצורה דרסטית עד כדי שאני רואה מטושטש בעין אחת ? מה עליי לעשות ? הרופאה במכון להסרת משקפיים לייזר קבעה לי תור לעוד 4 חודשים....

שלום רב. ראשית נראה שכרגע יש צורך להשלים את הבירור עד סופו. כנראה שגם העבודה מול המחשב משפיעה. אפשר לשקול הפסקות קצרות יזומות על מנת להקל מעט על היובש. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה