שאלה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/04/2009 | 13:31 | מאת: יניב

שלום רב דר 1-אני בן 34 סובל מבעיה נפשית נוטל 5 סוגי תרופות 1.ריספרדאל 2.טראזודיל3.ויפקס 4.קסנקס 5. טופמקס. וכמו כן מבציע החדרת קטטרז עצמי 5 פעמים ביום להתרקנות אחרי חבלה ודיסקים בגב תחתום . 2-אני שוקל 92 קילו ובגובה של 1.77 אני חושב שאני גם שמן לא יודיע אם הרבה או בינוני . לאחרונה ביצעתי בדיקת c.t לכליות אחרי כאבים במותניים . והתשובה היא איזור בכבד היכול להתאים לכבד שומני אך יש לשקול השלמת בירור ע"י בדיקת איזוטופים או c.t עם הזרקת חומר ניגוד. -טחול מוגדל. -אבן בכליה ימנית , ללא הידרונפרוזיס. הממצאים האלה קשורים ל1 או ל2 . והאם הממצאים מפחידים.

12/04/2009 | 20:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ממצא של אבן בכיליה יכול בהחלט להסביר את כאב המותניים ממנו סבלת. קטטריזציה עצמית קשורה בזיהום מתמיד של דרכי השתן ויכול אשר חכול להיות קשור בהתהוות אבנים בדרכי השתן. הממצאים בכבד אינם ספציפים ואינני משוכנע שצריך להרחיב את הבירור בעיניין זה. אתה בהחלט סובל מהשמנה בינונית והייתי מציע לך לרדת במשקל ולהוסיף פעילות גופנית ושתיה מרובה (לצורך פליטת האבן בכיליה)

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב