דלקת בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/05/2007 | 09:38 | מאת: יעל

אני בהריון בטרימסטר ראשון (זהו ההריון הרביעי שלי) ואני בת 26. לפני כשבועיים הגעתי לאישפוז בבית חולים נהריה בגללל כאבי בטן חזקים והקאות. בבדיקת אולטרסאונד התגלו אצלי אבנים גדולות בכיס המרה ודלקת חריפה. הוכנסתי לחדר ניתוח אך מכיוון שאני סובלת מבעיית קרישה (חסר פקטור 11) וזקוקה לקבל מנות דם בהתערבות ניתוחית הניתוח נדחה וטופלתי באנטיביוטיקה (עד שהגיעה הפלסמה היה כבר מאוחר בלילה ולא רצו להכנס לניתוח...)למחרת היה שיפור ניכר במצבי והוחלט לוותר על הניתוח, בנתיים. ראש מחלקת כירורגיה בבית החולים וסגנו חושבים שיש צורך לנתח ולהוציא את כיס המרה והשאיפה כרגע היא שאני אכנס לטרימסטר שני של ההריון. בנתיים אני מטופלת באוגמנטין. אודה לכם על יעוץ מקצועי בתחום ועל האפשרויות העומדות בפני.

14/05/2007 | 19:25 | מאת: ד"ר אריה אריש

שלום רב הסיכון בהמתנה עד לאחר הלידה הוא שתהיה דלקת נוספת שלא תגיב טוב לטיפול אנטיביוטי ותצריך ניתוח דחוף. הניתוח אצלך מעט בעייתי בגלל החוסר בפקטור 11 והוא מצריך הכנה מסויימת. כדאי להינתח באופן מתוכנן, וכדאי להינתח כעת - טרימסטר ראשון.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב