התכווצויות ברגליים ובאצבעות הידיים לחולת הפטיטיס C

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/10/2011 | 18:18 | מאת: אלון

ד"ר שלום, חולת הפטיטיס C בדרגה A1 (אם זה עוזר אז היא דרגה 13 בקריטריון להשתלה, אני לא כל כך יודע להסביר מהו הסולם הזה). בזמן האחרון הולכת ומתעצמת תופעה של התכווצויות שרירים שהתחילה באצבעות הידיים ואתמול זה קרה לה גם בשרירי הרגליים, עד שהיא התעוררה בזעקות כאב. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בעניין ההתכווצויות האלה כדי להקל קצת על הסבל הרב מהמחלה הארורה הזו. קראתי בפורומים השונים שתוסף מגנזיום יכול להועיל, כמו גם ויטמין E ו1000-1500 מ"ג סידן. אשמח לקבל חוות דעתך בעניין הזה. תודה רבה ושנה טובה.

12/10/2011 | 18:49 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

איני רואה את הקשר למחלת הכבד שלה. בעיית התכווצות השרירים שכיחה בקרב האוכלוסיה הכללית, ללא קשר למחלה ספציפית כלשהיא, לעיתים הולכת עם מחלות ראומטיות. מכל מקום, כדורי מגנסיום יכולים להקל התופעה.

13/10/2011 | 11:49 | מאת: אלון

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב