שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/06/2011 | 12:54 | מאת: דני

בן 35. סובל מחרדה. מטופל ברמרון 45 מ"ג וסרוקסט 10 מ"ג. את המירו התחלתי לקחת ב3 חודשים האחרונים. (לפני כן לקחתי סרוקסט+בונסרין). בבדיקות דם כלליות שביצעתי לפני שנה : רמת כולסטרול כללית היתה 205 , טריגליצרידים 232. תפקודי כבד: GOT-58 ,GPT-116 בבדיקת דם שביצעתי לפני שבוע : כולסטרול: 232. טריגליצרידים: 238. תפקודי כבד: GOT-40 , GPT-70 רמת קריאטינין בדם: 1.26H. יש לציין שנשללה תחלואת וירוסים בכבד (בדיקת נוגדנים..). שאלתי היא האם הרמרון יכול היה לגרום לעלייה בכולסטרול? האם התרופות הנ"ל ידועות כמשפיעות על תפקודי כבד? האם הורדת סרוקסט ונטילת כדור רמרון בלבד יכולה לעזור? תודה

24/06/2011 | 19:33 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

24/06/2011 | 19:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

להפרעה בתפקודי כבד סיבות רבות, ביניהם תרופות למיניהן וכן יתר שומנים בדם כמו גם כבד שומני. ממליץ לבצע US כבד וכן להיוועץ עם הרופא המטפל שלך אשר רשם לך הטיפול באשר להפרעה בתפקודי הכבד, במידה והטיפול והתופעה מוכרת לו הוא גם יידע לשנות את הטיפול לטיפול חלופי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב