ct בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/05/2011 | 22:00 | מאת: אדוה

שלום רב, בתשובה נרשם: המנגיומה בכבד. מודגם תהליך היפודנסי בגודל 2 ס"מ באונה ימנית שעובר האדרה נודולרית הכפית לאחר הזרקת ח.נ. ונצבע ברובו בפאזה מאוחרת, מתאים להמנגיומה. טחול תקין. מודגם טחולון בגודל כ-8 מ"מ קדמי לטחול. אשמח להסבר ל2 הממצאים. תודה

07/05/2011 | 18:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המנגיומה הינו גידול שפיר בכבד, מורכב מצבר של כלי דם. גידול שפיר זה לרוב אינו דורש טיפול או מעקב, די נדיר שצריך לטפל בהמנגיומה ובטח לא בכזו בקוטר של 2 ס"מ. טחולון הינו וריאנט אנטומי שיש לחלק מבני האדם, משמעו, שיש אנשים שנולדו עם טחול ובנוסף אליו באזורים שונים בבטן עוד מס' טחולים קטנטנים הנקראים טחולונים. אין לממצא זה משמעות רפואית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב