רחובות אייזנברג 8ב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/04/2011 | 22:31 | מאת: קטריבס מיזי

שלום ד"ר גיל אוחנה אחותי קיבלה דלקת בלבלב חריפה אושפזה בבית החולים 9.3.2011 ושוחררה בתאריך 24.3 אתמול אחרי בדיקות של רופא משפ וUS בטן אושפזה בבית החולים עם דלקת בלבלב חריפה +נמק בקצה של הלבלב, כל התקופה היא בקושי אוכלת ובקושי שותה מים, אחותי לא שותה משקאות חריפים, לא מעשנת. בשנתיים האחרונות הורידה 20 ק"ג ויש לה טבעת בבטן קרוב ל 12 שנה היום היא בבית חולים אמרו שצריך ST אבל כמובן לא נעשה היא מחוברת עם אנפוזיה בצום כללי אמרו נראה מחר אני מפחדת שלא יקרה משהוא מסוכן קראתי מה כתוב על כל הנשא של הלבלב אני מבקשת לדעת מה אפשר לעשות הרפואה בארץ כל כך מתקדמת אבל ללבלב אין תרופא תודה רבה מראש מקוה שהמכתב שלי מובן מיזי קטריבס רחובות

07/04/2011 | 18:07 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

דלקת לבלב יכולה להיות מחלה קשה, אך לשמחתינו כ- 90% מהדלקות הן קלות וחולפות עם טיפול שמרני שכולל צום, מתן נוזלים ותרופות. השאלה במקרה הזה היא מה הסיבה לדלקת הלבלב? לרוב במידה ויודעים את הסיבה, שואפים לנטרל אותה על מנת למנוע חזרת הדלקת. הסיבות השכיחות לדלקת הלבלב כוללות אבנים בכיס מרה קטנות או "חול" בכיס המרה, שתיית אלכוהות, יתר שומנים בדם, רמת סידן מוגברת בדם, תרופות, מבנה אנטומי מסוים וכול, במידה ומדובר בתהליך נמקי מוקדי, לרוב אין צורך בהתערבות כירורגית, אלא טיפול שמרני.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב