תפקודי כבד לא תקינים וCPK גבוה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/03/2011 | 15:27 | מאת: שי

שלום,אני בת 40 נשואה ואמא לילדים.מזה 3 חודשים אני בבירור רפואי בגלל תפקודי כבד לא תקינים(GOT-67 GPT-61 LDH-690 וCPK-1762)אלו המדדים העיקריים שנמצאו חריגים.כמוכן ESR-28,אחרי שחודשיים היה 8,בשבוע האחרון עלה.פרוטאין C FREE-67,פרוטאיןS-64,חזר לנורמה אחרי שלפני חודש היה חריג.נבדקו תפקודי קרישה ונמצאו תקינים.בדיקת ANA-7.1.(הנורמה עד 1)DNA-שלילי.אני מציינת בעיקר את החריגויות.אני מאוד מאוד מודאגת בעיק מהחיפוש והבירור שכגע לא מעלה שום הגדרה ספציפית פרט למחלה אוטאימונית כלשהי.האם CPKזה דבר מסוכן לאורך זמן?אני משתדלת להמנע ממאמצים גופניים כדי לא להגביר הרס רקמת שריר,זה נכון?האם ישנם נזקים בלתי הפיכים למצב כזה?בדיקת אקולב תקין,אולטרס. איברים תקין.סימפטום בולט-דלקת של קצות אצבעות ידיים ורגליים.מתבטא בכחלון וכאב של פצעים בקצות האצבעות.נראה שיפור בהקשר זה. מצפה לתגובתך,תודה

05/03/2011 | 18:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נראה כי יש לך התופעה ע"ש Raynaud. תופעה זו יכולה להיות ראשונית , ואז היא נקראת מחלת ריינו או משנית למחלה אחרת אוטואימונית, כמו סקלרודרמה, מחלת פרקים (Reumatoid arthritis) או אחרות. לרוב כאשר מדובר בתופעה ראשונית, לרוב תופעת ההכחלה של האצבעות היא בשתי כפות הידיים, התופעה קיימת למעלה משנתיים ללא סימפטומים אחרים של מחלה. הטיפול הוא בהתאם לאבחנה, נדמה לי כי הרופא שלך צריך להיות ראומטולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב