סרטן לבלב / טריסריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/10/2010 | 11:12 | מאת: מרינה

אמי בת 72 מאובחנת מזה כמה חודשים עם סרטן בטריסריון II או בלבלב (לא רואים ב- CT), אדנוקרצינומה. גרורות בכבד. האם יש משהו בארץ שמנתח במצבים כאלה (או לפחות מוכן לבדוק אפשרות לניתוח)? אודה מאוד לתשובתך בהקדם האפשרי.

17/10/2010 | 00:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

איני מאמין שיהיה מישהו שישקול ניתוח במצב זה, הספרות העולמית אינה מוצאת כל היגיון טיפולי לכך. אין ספק שהטיפול הראשוני הוא כימוטרפי. במידה והתגובה לטיפול זה תהיה טובה מאוד עם העלמות הגרורות, יתכן שימצא מישהו שיהיה מוכן לשקול האפשרות הניתוחית, למרות שגם אז, הוא יהיה במיעוט והצעד שלו יהיה זה של ניסוי או מחקר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב