ניסוח שאלת GGT ו- ALK מחדש

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/10/2010 | 23:04 | מאת: נסיה

תוצאת GGT גבוהנסיה21:52 26.09.10שלום בת 75 לאחר ארוע לב ( לפני 4 שנים) מטופלת ב- קרדילוק 10 מ,"ג איזיטרול- 10 מ"ג ליפטור- 30 מ"ג בנוסף Rheumatoid arthritis ( כ- 20 שנה) פרדניזון- 2.5 מ"ג עד לפני שבוע גם רמוטיב (היפריקום) בתוצאות בדיקות הדם האחרונות התוצאות ה-לא סימפטיות של ALK .......... ו... GGT GOT 37 GPT 29 GGT 360 ALK PHOSPHATASE 330 ( נעשתה בדיקה נוספת לאחר 10 ימים והערכים של ה-GGT ו- ALK ירדו ב- 20%) כל הבדיקות דם הנוספות תקינות לחלוטין הרגשה כללית תאבון: סביר... עד תאבון מוגבר בחילה קלה עד בינונית ( מידי פעם) עייפות חולשה קלה עד בינונית ירידה קלה במשקל שתן: בצבע רגיל יציאות:פעם עד פעמיים ביום צבע רגיל חרדה יתר פעילות בלוטת התריס TSH 0.11? (תקינים TSH3 TSH4) , מופנת ע"י רופאת המשפחה ל-אולטרה סאונד בטן עליונה וצפיפות העצם( עשתי ת'בדיקה של צפיפות העצם והתוצאה היא שאין לי אוסטופורוזיס ...הערכים השתנו לרעה במידה מועטה ביחס ל בדיקה האחרונה לפני כ- 10 שנים בפניתי אליך לפני כמה ימים רשמתי שאני מופנת ל אולטרה סאונד כיס מרה( למעשה מופנת לאולטה סאונד בטן עליונה) ענית לי שצילום כיס המרה מיותר שאלותי: ****לפי הערכים הנ"ל האם לפי נסיונך אני צריכה להיות מודאגת מגידולים לא סימפטים בכבד... בלבלב... או בקיבה ? ( ד"א הערכים עד לפני חצי שנה היו תקינים לחלוטין!! האם אני יכולה להתעודד מהספרות הסימפטיות בתוצאות של ה- GOT ו....... GPT ...? והאם אני יכולה להתעודד מירידה של כ- 20% בערכי GGT ו- ALK כ10 ימים מהבדיקה הראשונה? במידה ואכן הסטטנים שאני לוקחת פגעו בכבד האם הנזק הוא הפיך? (הסטטנים הנ"ל שאני לוקחת הטיבו לי את רמות הכולסטרול באופן משמעותי) בתודה מראש נסיה

17/10/2010 | 00:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית הנזק הפיך, וההפרעה בתפקודי הכבד קרוב לודאי על רקע הסטטינים. צריך להיוועץ עם רופא המשפחה לגבי תרופה חלופית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב