סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/08/2010 | 20:42 | מאת: מרים

ד"ר אוחנה, שלום רב, אמי חלתה בסרטן המעי הגס לפני כ 4 שנים, עברה ניתוח לכריתת הגידול, לאחר מכן לא קיבלה טיפולים, והיתה במעקב כל חצי שנה אצל אונקולוג. יש לציין שלפני כחודש היתה בביקורת אצל אונקולוג שאמר לה שהכול בסדר, והיא צריכה לחזור לביקור בעוד שנה. במסגרת הביקורת בוצע בדיקת US של הבטן, צילום חזה, ממוגרפיה ובדיקות דם. בתחילת החודש, הובהלה לבית חולים עקב כאבי גב חזקים. בבדיקת CT גב התגלו גרורות בריאות לאחר מכן עברה CT בטן שהראה גרורות בכבד. בהתיעצות עם אונקולוג הוצע טיפול באויסטין + 5fu. אמי בת 80 וחולה במחלות נוספות, יתר לחץ דם, עברה ניתוחים להחלפת פרקי ירך בשתי הרגלים, עברה ניתוח של חסימת מעיים לאחר הניתוח במעי הגס ועברה ניתוח ברגל. עלי לציין שבחודשיים האחרונים ירד התיאבון בצורה משמעותית. היום סובלת מכאבים קשים מקבלת טיפול במדבקות (מורפיום) + oxycode כל 8 שנות 5cc. ברצוני להתייעץ איתך, האם במצבה כדאי לעבור את הטיפול המוצע, או טיפול אחר, או האם אפשר לעבור רק טיפול באוסטין ללא הטיפול הכימי? אודה על תשובתך בהקדם מרים

21/08/2010 | 23:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב מצטער לשמוע על מצבה של אמך, למעשה נמצאת בשלב מתקדם מאוד של מחלתה הבסיסית. מפאת גילה, מחלות הרקע ושלב המחלה המתקדם, השאיפה היא לצמצם את סבלה ככל שניתן. הפרוטוקול המוצע לה סביר, אני מבין שאת ה- 5fu היא תקבל בצורת כדורים (נקרא קסלודה) ובסה"כ פרוטוקול שאמור להיות נסבל, אומנם קשה לדעת מראש ורק אחרי שמתחילים הטיפול ניתן לדעת. מתן אווסטין בלבד אינו יעיל, אם לא משולב עם כימוטרפיה. האפשרות של לא לקבל טיפול כלל היא אלטרנטיבה נוספת שיש לשקול מול מצבה הבריאותי הנוכחי היום. במידה ותסבול מתופעות לואי לאחר תחילת הטיפול, אזי ניתן לשקול אלטרנטיבה זו. רפואה שלמה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב