כבד שומני וניתוח מעקף תריסריון בלפרסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/07/2009 | 03:13 | מאת: עידית

קישורים ממומנים לנצח את הסרטן טיפולים פורצי דרך ומתועדים בכלי המדיה לפרטים נוספים לחצו כאן שלום , אני בת 46, שוקלת 106 קילו, גובה 155.סובלת מסכרת, טריגליצרידים, יתר לחץ דם.ובנוסף כבד שומני מוגדל.יש לי מספר המנגיומות, ובעבר עברתי ביופסיה -ניקור, שיצא תקין.המצב פחות או יותר דומה בשנים האחרונות ברצוני לעבור ניתוח מעקף תריסריון,כיוון שזה מעין "פתרון סופי" ולא אצטרך לשנות הרגלי אכילה, כמובן שתהיה הגבלה על הכמויות , בגלל השרוול, אך יהיה האלמנט של האי ספיגה, שלא יספוג את הקלוריות, אך מאידך גם לא יספוג ויטמינים וחלבונים חשובים לגוף ואצטרך כל חיי ליטול ויטמנים ואולי אבקת חלבונים. החשש שלי הוא האם במצב הזה של הכבד, שבבדיקת האולטראסאונד האחרונה יצא מוגדל ומסתיר את הלבלב.. יתכן ניתוח לפרסקופי ללא חשש פגיעה בכבד? הרופא המנתח אישר את הניתוח, וטען שרק ניתוח זה, יכול לפתור את בעיותיי. הניתוח מיועד לעוד חצי שנה, אך אני מאד חוששת, ולא בטוחה שבהחלטה זו, הושקעה מחשבה מעמיקה במיוחד... מכל הנוגעים בדבר. אודה לעצה. האם ירידה במשקל פותרת את בעיית הכבד השומני? תודה רבה על הזמן שאתה מקדיש כאן לתשובות. עידית

31/07/2009 | 19:28 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית אקדים ואומר כי ניתוחים מסוג זה כולל השמנת יתר אינם מתחומי התמחותי. מהנתונים שהצגת הינך סובלת מסנדרום מטבולי משמעותי הכולל סכרת ויתר שומנים בדם. הכבד השומני בהחלט יכול להיות קשור. עודף משקל נחשב היום כמחלה לכל דבר אשר דורשת טיפול על מנת למנוע את הסיבוכים הנלווים למחלה זו. בהחלט יתכן שיפור במצב הכבד כמו גם בסכרת וביתר ל.ד. אני מניח שניסית שיטות בעבר לירידה במשקל אשר לא צלחו. אישית, אני בעד ירידה טבעית במשקל, קרי, דיאטה, אבל מודע לכך, בי חלק מהאנשים לא מצליחים בכך וזקוקים לניתוח. בתחום הזה קיימים מספר צורות ניתוח, ויש להתאים את צורת הניתוח הנכונה לאדם המסוים. שווה לדעתי לשמוע מס' דעות ממס' מנתחים בתחום לפני שמחליטים סופית. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב