קרע חלקי בגיד הכתף הימנית

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

28/08/2016 | 16:27 | מאת: רוני

שלום רב, 1. האם תקופת החלמה מניתוח לתיקון קרע חלקי קצרה וקלה יותר מאשר בתיקון קרע מלא? 2. אם ממשיכים באותו אורח חיים של ספורט קראטה ואופניי שטח האם יש סיכוי גבוה יותר שהקרע החלקי יהפוך לקרע מלא? 3. האם מגן כתף יכול למנוע באחוזים מסויימים את הפיכת הקרע החלקי למלא? 4. האם יש טעם בתרגילי חיזוק לכתף כאשר יש כאבים? 5. האם קרע חלקי יכול להתאחות (נניח שאני משבית את היד לכמה חודשים)? 6. האם יש היום טכניקות חדשות בתפירת קרעים בגידי הכתף, שלא מצריכים השבתת היד לחצי שנה? 7. אם אני אהיה חייב ניתוח לתיקון הקרע האם כדאי לשקול החלפת כל המפרק? מה המשמעות של זה? הגבלת תנועה בעתיד למשל? תודה רבה

31/08/2016 | 10:37 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

שלום רוני. חשוב להבדיל בין קרע אקוטי שנגרם מחבלה, קרע כרוני או קרע הנובע מעומס יתר ופעילות. כמו כן גם לגיל יש גורם משפיע. 1. אם מבצעים תיקון של הקרע - תקופת ההחלמה שווה. אם מבצעים רק הטריה - בקרע חלקי - אז חוזרים לפעילות מלאה באופן מיידי. 2. הכל תלוי מה היה הגורם לקרע. 3. לא 4. תרגילי מתיחה וחיזוק, שימור טווחי תנועה - בוודאי. 5. קרע חלקי\מלא הוא בעל פוטנציאל נמוך מאוד (אם לא אפסי) לריפוי עצמי. חשוב לציין גם כי גם הסיכוי להחמרה בגודל הקרע הוא נמוך אלא אם כן הקרע נוצע מגירוי או עומס יתר שממשיכים. 6. ההשבתה לאחר ניתוח היא ל6 שבועות, לאחר מכן חוזרים באופן הדרגתי לפעילות. זה משך הזמן הדרוש לגיד להחלים לא משנה באיזה שיטה תתפור אותו. 7. החלפת מפרק מבצעים בגילאים מבוגרים למפרק עם קרע מאסיבי של כל גידי מסובבי השרוול או בשל שינויים ניווניים במפרק עצמו.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים