פריקת עצם הבריח ACJ בדרגה 3

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

05/07/2016 | 22:14 | מאת: איתן

ד"ר שלום, נפלתי על הכתף מאופניי, ולאחר ביקור במיון איכילוב בו ביום ופעם שנייה במוקד חירום של מכבי הובהר לי כי אני סובל מפריקת עצם הבריח ACJ בדרגה 3. כרגע, אני ביום השני לאחר הנפילה ויש לי נפיחות חזקה, שטף דם פנימי מעצמת המכה, וכמובן הגבלת תנועה ותחושה שכל האזור מאובן. יש לי מספר שאלות: 1. לכמה זמן יש להשתמש במתלה אותו קבלתי והאם בשינה מומלץ להסירו או להישאר איתו? 2. האם יש דרך להפטר בכל זאת מהבליטה הגרמית – דפורמציה שתיווצר באזור ללא ניתוח? 3. האם תוכל להרחיב מעט על מהות " טיפול שמרני" ואם מדברים על פיזיותרפיה כחלק חשוב מטיפול זה – האם מומלץ כבר עכשיו להתחיל, שאני עדיין נפוח, או רק אחרי שהנפיחות תרד? 4. האם מותר לאמץ הכתף בתרגילי גמישות עד לנקודת הכאב ובכך לזרז את החלמה? 5. יש משהו שהמטופל יכול לעשות כדי לקצר את משך השיקום הארוך או שזה תלוי בעיקר בגוף? 6. אני מבין שהחלמה מלאה בדרגה 3 בלתי אפשרית ללא ניתוח, לא כן? 7. ואם ניתוח, למרות שקיימת מחלוקת לגבי נחיצותו בדרגה 3, מומלץ לבצעו מיד לאחר שהנפיחות תרד, או עדיף לעבור שיקום פיזיותרפיה ואז לעשות צילום חוזר ולהחליט? בתודה מראש, איתן

08/07/2016 | 00:51 | מאת: ד"ר יונה קוסאשוילי

המתלה הוא נגד כאבים בלבד. אתה יכול להפסיק שימוש כשאתה לא זקוק לו יותר אין צורך במתלה בשינה אין אפשרות להיפטר מהבליטה ללא ניתוח טיפול שמרני - אינו ניתוחי, אין חובה לבצע פיזיותרפיה, סיכוי גבוה שתחזור תפקוד מלא ללא התערבות. אפשר להמתנין עד שתרגיש יותר טוב מבחינת הכאבים - עוד שבוע- שבועיים. מותר לאמץ את הכתף בתרגילי גמישות, איני רואה בכך טעם בשבועיים הראשונים. אפשר להגיע להחלמה מלאה וחזרה לתפקוד מלא ללא ניתוח. גבי פעילות גופנית אינטנסיבית או עיוות - זה ניתן להשיג רק עם טיפול ניתוחי. אין צורך להמתין לירידת הניפוחת בשביל הניתוח. בהצלחה.

10/07/2016 | 22:52 | מאת: איתן

מפאת הכאבים שמאד הטרידו אותי...הייתי שוב במיון היום והפעם בתה"ש. נאמר לי שלאחר שבוע טבעי שעדיין יהיו כאבים חזקים בכל שבריר תנועה לא רצויה בפרט שהיד לא היתה מקובעת גמו שצריך במתלה טוב. אז מתלה טוב קניתי גם קניתי ואישן איתו הלילה. הרופא במיון אמר שהצילום ברור היטב ורואים היטב דמדובר בדרגה 3 ושהרצועות קרועות, מה שניכר גם בעצם הבולטת. כמוך, הוא נגד ניתוח ובכל מקרה חושב שזה מוקדם, אך למען הסר ספק קבעו לי תור לרופא מנתח טוב ליום ראשון הבא. ממה שקראתעי בסםרות המקצועית, ניתוח בסמוך לפציעה, גם אם עדיין נפוח, נניח שלושה שבועות או חודש אחרי, מבטיח תוצאות טובות יותר אם עושים אותו שלושה חודשים אחרי כי עדיין אפשר ביתר קלות לשחזר רצועות שנקרעו. רציתי לחדד , מנסיונך יונה היקר: 1. אישית, אתה מכיר מקרים שכאלה שהתעקשו על ניתוח ושזה הסתבך להם אחר כך? 2. עד כמה הרצועות שנקרעו חיוניות לשיקום המלא של עצם הבריח, או שהדבר בלתי אפשרי שהרי אין יותר רצועות שיחזיקו את עצם הבריח? 3. לשיטתך; לחזור לפעילות ספורט מלאה זה הכל כולל הכל...אפילו משקולות באותו כוח כתף כמו קודם? 4. ודבר אחרון, ניתוח שמשחזר את המבנה האנטומי הראשוני כולל רצועות, בניגוד לשיקום בלבד, לא פוטר אותך אחר כך מכאבים כרוניים כל החיים לאור העובדה שנוצר עיוות/דפורמציה במבנה האנטומי הטבעי (עצם בולטת ללא רצועות שמחזיקות אותה) אם משאירים את המצב כמו שהוא ללא ניתוח? נסיונך עוזר לי מאד, לא רוצה מפזיזות להכנס לסרט בהמשכים...מאידך, לא רוצה לישון בעמידה בידיעה שיכולתי למזער את הנזק והסבל בעתיד תודה רבה... איתן

18/04/2020 | 02:08 | מאת: אושרי

היי איתן לאחר נפילה עם אופניים אוהחנתי עם אותה פציעה דרגה 3 אשמח לדעת מה עשית ובאיזה דרך טיפול בחרת תודה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים