MRI +EMG מסביר את מה שאני מרגישה?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

03/12/2020 | 21:26 | מאת: חנה

ערב טוב, רציתי לדעת אם התוצאות האלו של צילום MRI מסבירות את הכאבים ברגלים, קושי בהליכה עם חוסר יציבות ותחושה של הרדמות? אם כן לאן עלי לפנות ומה לעשות? תאור הממצאים: הלורדוזיס הפיזיולוגי יחסית שמור בשכיבה. הקונוס המדולריס מסתיים בגובה L1 ורואים בו אותות תקינים. שינויים דיסקוגנים בגובה L4­L3 עם דיסקציה דיסקלית ואימפרסיה דיסקלית על קדמת השק. ללא הדגמת חוסר יציבות בין חולייתי בעמדה שכיבה. סיגנל החוליות מודגם תקין ללא עדות להסננה חשודה מח עצם החוליות ב T1 ו STIR . מיקרו המנגיומות מח עצם בנאליות L4 ו L1. בחתכים אקסיאלים ב T1 ו T2 הודגמו: בגובה L2­L1: אין עדות לדיסקופתיה משמעותית או בלט דיסק . רוחב תקין של התעלה ושל הפורמינות. בגובה L3­L2: אין עדות לדיסקופתיה משמעותית או בלט דיסק . רוחב תקין של התעלה ושל הפורמינות. בגובה L4­L3: דיסקופתיה ניוונית עם בלט פוסטרו מדיאני ולחץ בינוני עד משמעותי על קדמת השק. החל התבלטות רצועתית פלבה דו"צ . הנקבים הבין חולייתים פנויים . המפרקים הפצטרים שמורים. בגובה L5­L4: בלט דיסק הקפי ואחורי עם לחץ מתון עד בינוני על קדמת השק . התבלטות רצועתית פלבה התחלתית דו"צ וסימטרית. הנקבים הבין חולייתים פנויים . המפרקים הפצטרים שמורים. בגובה S1­L5: אין עדות לדיסקופתיה או בלט דיסק משמעותי . רוחב תקין של התעלה ושל הפורמינות. המפרקים הפצטרים שמורים. לסיכום: דיסקופתיה ניוונית משמעותית בגובה L4­L3 ויתכן הצרות ספינלית ניוונית מרכזית וצדדית במידה מתונה עד בינונית. ובנוסף בוצע EMG : Tibialis anticus d - גיוס ירוד גם בימין וגם בשמאל. צרות פוטנציאלים - גדולים פוליפזים גם בימין וגם ברגל שמאל כל השאר תקין . תודה מראש וסליחה על האורך

שלום מציע לך לפנות עם השאלה לפורום עמוד שדרה. זה פורום שלא עוסק בנושא ששאלת עליו בברכה,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים