כאב גב- שאיבת דיסק- ש

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

02/05/2020 | 19:48 | מאת: יאיר

אבא שלי בן 68, עבר לאורך השנים שלוש שאיבות דיסק. לפני כשלושה שבועות בעקבות כאב גב בלתי נסבל באזור אגן, גב תחתון מצד שמאל, ולאחר טיפול במשככי כאבים חזקים מאוד ללא הטבה משמעותית, בצע בדיקות MRI ו -CT . נשלל מצב זיהום, נשלל מצב תופס מקום. הומלץ לו על ידי מומחה עמוד שדרה לבצע שאיבת דיסק נוספת. בוצע הניתוח ונשאב הדיסק בשלוש נקודות. כעת שבוע לאחר הניתוח עדין יש כאב רציף, הכאב פחות ממה שהיה אבל עדין בלתי נסבל 24/7. לוקח כדור נקסין 500 פעמים ביום. מה ניתן ומה מומלץ לעשות כעת בשביל להקל על הכאב? האם טיפולי כירופרקטיקה, עיסוי, דיקור סיני, פיזיותרפיה, כוסות רוח או כל דבר אחר יכול לשפר את המצב? האם מותר לבצע טיפולים אלו לאחר שאיבת דיסק? אם כן כמה זמן לאחר הניתוח? תודה מראש,

שלום יאיר, ראשית אני מקווה שמצב אביך ישתפר בהקדם. כמו שידוע אחרי שאיבות דיסק ההקלה והצלחת הניתוח אינה צפויה ולכן ממליץ להתייעץ עם הרופא המנתח לגבי סוג הכאבים וצפי לשיפור לאחר ניתוח מסוג זה. רפואה משלימה הינה בהחלט אחת הדרכים שיכולות לסייע בכאב ממנו סובל אביך אך בעקבות כך שהניתוח הינו רצנטי ממליץ על ייעוץ מנתח עמוד שדרה . בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים