יבלות בכפות הרגליים בעקבות הליכות

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

09/02/2020 | 16:37 | מאת: תמר

שלום מוחמד, אני עושה הליכות יומיות של כ12-13 ק"מ באופן קבוע. מדי פעם יש לי כאב בנקודה מסויימת, שהוא בעצם מין נקודה אדומה, כמו שפשוף, באזור מסויים שמכוסה על ידי הנעל. בהמשך השפשוף הזה הופך לבליטה קשה ולא מורגשת (כאילו אין שם בכלל עצבים. ממש אין שום תחושה). בכל משטח הרגל יש לי כבר 7 נקודות קיימות שלא מפריעות לי לתפקוד - חלקן בצידי כף הרגל, חלקן באצבעות ואחת בצד האחורי של הקרסול התחתון. אם יש כאב (קורה בשלבים הראשוניים), אני שמה מין פלסטר גדול כזה של יבלות, והוא מעלים את הכאב בזמן ההליכות. מה דעתך? זה נורמלי? אני מקפידה ללכת עם נעלי הליכה טובות (כרגע בעיר עם Salomon XA Enduro לימים יבשים, Salomon XA Pro 3D TS CSWP לימים גשומים\מושלגים ועוד נעלי שטח להליכות ביער. *גרה בצפון אירופה) ומחליפה נעליים בתדירות של כ3-4 חודשים.

שלום תמר, מהסיפור עולה כי את סובלת מנקודות של לחץ יתר באזורים שונים של כפות הרגליים. ייתכן באמת שזה ממבנה כף הרגל וייתכן שזה ממבנה אחר בגפיים התחתונות או עמוד השדרה. ממליץ לך לבצע בדיקה במעבדת הליכה לקבל נתונים על ההליכה שלך ובנוסף להיבדק במכונה של מדרסים בכדי לבדוק היכן נקודות הלחץ והאם מדרס יכול להקל את הנקודות האלה. בנוסף ממליץ לך להיבדק ע"י אורתופד מומחה שיעריך את עמוד השדרה ואת הגפיים התחתונות כסיבה לכאב בברכה,

15/02/2020 | 00:33 | מאת: תמר

קבעתי תור לרופא ואבקש הפניות

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים