עמידה לא יציבה בזמן ספורט+בעיית גב

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

17/08/2019 | 16:01 | מאת: מור

בזמן הרמת משקולות סקוואטים או תרגילי כושר אני עומדת בצורה שמרגישה לי ישרה אולם כשמסתכלת על הרגליים רגל ימין הולכת אחורה. כשאני מקבלת הערות מהמאמן או מנסה להשוות יותר קשה לי לשמור על יציבות. אותו דבר בפלאנק עם היד. בנוסף צד ימין של הגב שלי כואב כבר שנים. עשיתי צילום שיצא תקין ועם הזמן זה רק התגבר וכרגע עומד בחשד לפריצת דיסק. לעיתים יש לי נימול ומרגיש כמו פריצת דיסק של ממש. אך בביקור אצל פיזיותרפיסטית טענה שאם יש פריצה ברמה נמוכה מאוד. השאלה שלי היא מה קדם למה? האם היציבה היא בעקבות הבעיה בגב או האם הבעיה בגב היא בעקבות היציבה? מה עושים כדי להשתפר?

שלום מור, לאחר עיון בנכתב ממליץ לך לבצע MRI עמוד שדרה גבי-מותני כדי לשלול פריצת דיסק או לאושש את החשד. לא קל להוכיח מה גרם למה אך מהתיאור שלך ייתכן שיש בעייה בעמוד השדרה אך גם ברגליים. לאחר ביצוע הMRI ממליץ לגשת לאורתופד מומחה לבדיקה פיזיקאלית לצורך אבחון ובניית תכנית טיפול . בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים