האם נשמע קריעה בשרור

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

19/06/2019 | 20:37 | מאת: רחלי

היום בצהרים לאחר שהייה לי שריר השוק תפוס קלות (התאומים), רצתי ללא חימום במעלה גבעה חדה ובפרץ מהירות - הרגשתי /שמעתי קנק באיזור השוק, כאב חד והרגשה פנימית כמו דם. אחרי כשעתיים הכאב מתרכז בחלק העליון של השוק ומעט מקרין לעקב ומתקשה ללכת אך אולי גם מעט מפחד יכולה להניע פלקס פוינט עם כאב נסבל. האם ההרגשה יכולה להצביע על קרע? מה כדאי לעשות- קומפרסים חמים/קרים והאם לללכת לרופא? תודה

שלום רחלי , לפי התיאור ייתכן ואת סובל מקרע בשריר בתאומים או בגיד האכילס . רוב הסיכויים שזה קרע בתאומים ועל כן מומלץ להיבדק ע"י אורתופד מומחה לצורך זיהוי הפציעה ובמידה ויש ספק לבצע מספר בדיקות הדמייה. לרוב בקרע תאומים הטיפול הינו בקירור מקומי, מנוחה, פיזיותרפיה להקלת כאב ולאחר מכן לשיקום השריר. בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים