נגישות
נגישות

האם לקבל זריקת קורטיזון או לוותר עליה?

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

13/06/2019 | 09:25 | מאת: ברוך

לד"ר מוחמד כתאנה שלום, עקב כאבים בברך שמאל, בעיקר בחלק הפנימי, בוצע צילום רנטגן ובפענוח נכתב:"הודגמו שינויים ניווניים עם אוסטאופיטים בעצם הפטלארית. שחיקה קלה של הסחוס המיאלי בברך". האורתופד אליו הלכתי בדק את הדיסק של הרנטגן ואמר שלא אזדקק לניתוח והמליץ על זריקת קורטיזון בברך בשם DEPO MEDROL 80 MGQ2ML+LIDOCAINE 80 ביקשתי תחילה להיעזר בכדורים והוא נתן לי BREXIN 20 MG ומרחתי TRAUMEEL. לקחתי אותם והכאב התעמעם, אבל עדיין יש לי רגישות רבה בברך ולאחר הליכה יחסית קצרה, מופיעים לי כאבים בברך שמקשים עלי מאד את ההליכה, כאשר יכולתי לפני כן ללכת למרחקים ארוכים יותר. שימוש במגן ברך מקל עלי במעט. האם כדאי שאקבל את זריקת הקורטיזון? האם השפעת הקורטיזון תאפשר גם להגדיל את משך זמן ההליכה שלי ללא כאבים? אודה לך אם תסייע לי בקבלת ההחלטה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ברוך, חסר לי מספר נתונים : 1. בן כמה אתה 2. איזה סוד של ספורט אתה עושה ומה התדירות 3. האם עשית אזיבו טיפול מעבר לכדורים והמשחה 4. האם ביצעת בדיקות לבראך מעבר לצילום רנטגן והאם הוא היה בעמידה . אשמח מאוד לעזור לאחר תשובותיך . בברכה,

16/06/2019 | 11:51 | מאת: ברוך

לד"ר כתאנה שוב שלום, להלן התשובות לשאלותיך: 1. אני בן 72 2. אני עושה ספורט לעתים רחוקות(האם שחייה יכולה לסייע?) 3. לא עשיתי שום טיפול חוץ מכדורים ומשחה. 4. לא ביצעתי עוד בדיקות חוץ מצילום הרנטגן. הוא נעשה בשכיבה. אני מודה לך מראש על תשובותיך

שלום , מותר לעשות זריקה לברך , היא יכולה לעזור למספר חודשים. יש סיכונים וסיבוכים לזריקה כמו זיהום תוך פרקי וכו .. מומלץ טיפולים משלימים : 1. פיזיותרפיה 2. שחייה 3. אופניים 4. פילאטיס מכשירים בברכה ,

18/06/2019 | 09:04 | מאת: ברוך

תודה רבה לך. עזרת לי.

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים