כאב מתחת לפיקה ובחלקו הפנימי של ברך שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

03/04/2019 | 11:31 | מאת: עדי

שלום . אני בן 44 . לפני כ 10 חודשים התחילו לי כאבים מתחת לפיקה ובצד הפנימי של הברך. לאחר בירור אצל אורתופדים (חודש 10/18) לברך בדיקה פיזית ,צילומים רנטגן מכמה זווית כלל לפיקה וגם US האורתופדים ( 2 ) המליצו לי על חיזוק השרירים ופיזיותרפיה . מצורף קובץ בדיקה . חיכיתי חצי שנה לתור ובינתיים ביצעתי תרגילים שהאורתופד המליץ לחיזוק הרגל. לזמן מה זה עזר. בחודש וחצי האחרון האחרונים וקצת לפני המפגש עם הפיזיותרפיסט של מכבי התחילו הכאבים להתעצם וגם לאחר המפגש קיימים כאבים בברך. כולם אמרו לי שצריך חיזוק השרירים ,הפיזיותרפיסטית אמרה לי שהרגל די חזקה אבל ועדין יש כאבים. בנוסף אני סובל מכאבים בגב תחתון. אני סובל מבלטים מבקע בגב תחתון :5L-1L הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על הטקלי. S1 -5L הודגם בקע דיסקי אחורי מרכזי מלווה בזיזים היקפיים גורם ללחץ על השק הטקלי. פורמינות נאורליות גרמיות מעט מוצרות. אין עדות ללחץ על שורשים עצביים. מה מומלץ לעשות? אני ממש מתוסכל. בברכה

שלום עדי , לפי התיאור אתה סובל מכאב פטלופמורלי ועלכן ההמלצה על פיזיותרפיה וחיזוק קבוצת שרירים מסוימת הינה נכונה . הכאבי גב אינם קשורים לבעיית הברך. ממליץ שתיגש לפיזיותרפיסט להמשך הטיפול לאמץ סוג של פעילות גופנית כגון שחייה אופניים התמעלות פילאטיס מכשירים. במידה והכאב לא חולף תשוב לאורתופד לצורך בדיקה חוזרת. בברכה ,

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים