שחיקת סחוסים בברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

30/01/2019 | 15:59 | מאת: זוהר

שלום, לאחר בדיקה ידנית קבע האורטופד כי יש לי mild chondromalacia of patela - שחיקה קלה. זאת בעייה שחוזרת על עצמה בחורף. חשוב לציין כי אני עוסקת בספורט בחדר כושר באופן קבוע. הרופא אמר כי הספורט היחיד שאני יכולה לעשות זה הליכה ומכשירים שלא גורמים לכיפוף יותר מ-30 מעלות. יש לי מספר שאלות ואשמח לעזרה 1. ראיתי בהרבה אתרים שלאנשים עם שחיקת סחוס מותר לעשות אופניים אך לא בעצימות גבוהה, השאלה היא האם מותר לעשות אופניים, אליפטיקל, טרמפולינות, מכשירי רגליים בחדר כושר בהם אין כיפוף של יותר מ-30 מעלות? 2. ביקשתי הפנייה לצילום רנטגן, האם זה משהו שאפשר לראות בצילום ואת רמת חומרתו? או שמיותר לעשות צילום 3. האם ישנם תוספי תזונה שיכולים לעזור למפרקים? 4. האם רצוי לחמם או לקרר את הברך לצורך טיפולי? 5. האם יש תרגילים מחזקים לברכיים שאפשר לעשות? תודה רבה! זוהר צילום

31/01/2019 | 07:27 | מאת: ד"ר יובל ברוך

היי זוהר. נשמע שאת מאיד פעילה ושאבחנה זו מטרידה ומגבילה את הפעילות המועדפת עליך. תסמונת פטלופמורלית הינה סקאלה של בעיות בסחוס הפיקה . צילום מאפשר לקבוע את מידת החומרה לרוב. מומלץ על פעילות גופנית מאוזנת לחיזוק של הוסטוס מדיאליס בעיקר. מציע להתייעץ במרפאות החוץ שלנו לשאלות נוספות. רפואה שלמה יובל

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים