כאב במפשעות ובעצם הפוביס

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

14/05/2017 | 20:56 | מאת: אייל ג

מתחילת דצמבר התחיל כאב בעצם החיק (פוביס) ובמפשעה ימין ושמאל לסירוגין עם הקרנה לאשכים ובבטן תחתונה עם החיבור לאיזור הבושת כנראה ולא בהכרח עקב עלייה במדרגות אינטנסיבית כספורט. עשיתי US בדיקות דם, שתן כירורג ולא נמצאו ממצאים חריגים. באמצע פברואר החמיר הכאב כנראה ולא בהכרח ממשחק כדורגל (מאז לא עושה פעילות גופנית) הלכתי ל - 2 כירורגים אורטופד אורולוג ועשיתי גם אולטרה סאונד חוזר ללא ממצאים. בנוסף לקחתי ארקוקסיה 10 ימים ללא שיפור. אין תסמינים נוספים. בדיקות דם תקינות שתן תקין US  - ים תקינים חוץ מבלוטות לימפה מוגדלות במעט, אין כאבים אחרים. בדר"כ שיש כאב באיזור הפוביס זה מקרין לאשכים. יש כאב בעמידה ממושכת ובישיבה ממושכת וכמובן במאמץ. בשכיבה לא כואב. אני בן 34 התוצאה במיפוי עצמות היה תקין. ב - mri ראו בצקת מינמלית באיזור הפוביס. מה יכול להיות מקור הבעיה והאם יכול להיות שצריך ניתוח למרות שלא רואים שום דבר מובהק. מה הטיפול? תודה.

16/05/2017 | 19:15 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום אייל. כמו שאתה רואה, פנית ל 4 רופאים שלא הצליחו להגיע לאבחנה ברורה. קשה להאמין שבפניה לפורום רפואי בלי בדיקה גופנית תקבל תשובה יותר טובה. העובדה שיש בצקת (מינימלית) במח העצם ומנגד ללא קליטה במיפוי לא מתאימה לשברי מאמץ. ישנן אבחנות שקשה יותר להגיע אליהן ויכולום לגרות לתסמינים דומים כמו הרניה של דופן הבטן. אפשר לברר בUS ספציפי לזה או לבקשר לבדוק שוב את הMRI שבוצע בשאלה זו בנוסף. כמו כן פריצת דיסק בגובה L1-2 יכולה להראות תמונה דומה. בהצלחה.

16/05/2017 | 19:22 | מאת: אייל

הייתי אצל אורטופד ספורט שאיבחן לי את הבעיה כ - sports hernia. האם זה מתאים למה שתיארת האם יכול להיות שיש דבר כזה שלא מצריך ניתוח? כי לא ראו סימני בקע לא ב - mri לא ב - us בטן, מפשעות, אשכים. מה אתה אומר מה הכיוון? האם לייזר רך יכול לעזור? הייתי אצל הרבה רופאים ואני מנסה למצוא מזהו שיסייע להחלמה מלאה וכמה שיותר מהר.

19/05/2017 | 18:56 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

Sport hernia, דומה בעיקרון לבקע מפשעתי. התלונות מאוד דומות לתלונות שלך, אבחנה אחרת היא גם בקע אחר בדופן הבטן. לגבי הרניית ספורט, הטיפול הוא פיזיותרפיה, מתיחות של שרירי הבטן ומקרבי הירכיים. אפשר לנסות לייזר רך כמו שאמרת כיוון שיש מספר גורמים הגורמים לאותה האבחנה וחלקם נובעים באמת ממאפיינים דלקתיים של הגידים והשרירים. ממליץ לפנות לכירורג ולשאול ספציפית לגבי הרניית ספורט, כמו כן לבקש לבדוק שוב את הMRI לגבי השאלה הספציפית הזו (אם לא נשאלה מלכתחילה) רפואה שלמה.

19/05/2017 | 19:29 | מאת: אייל

תודה רבה. למי להפנות את בדיקת ה - mri שנית? האם הגיוני שאני סובל כל כך הרבה זמן?

22/05/2017 | 14:28 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

להפנות לכירורג ולבקש פיענוח חוזר של רנטגנולוג אלא אם כן כבר הבקשה היתה מכונת לנושא זה.

17/05/2017 | 20:03 | מאת: אייל ג

Help!!!!!

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים