שברי מאמץ בקרב ספורטאים

דיון מתוך פורום  פגיעות ספורט ומפרקים

22/01/2017 | 10:03 | מאת: פריגו ילדי שער הנגב כיתה ט'

אנחנו תלמידי כיתה ט' בשער הנגב בעוטף עזה ואנו משתתפים בתחרות הנקראת "פריגו". במהלך הפרוייקט התבקשנו להעלות בעיה שמעסיקה אותנו, בחרנו לעסוק בשברי מאמץ. נשמח לשמוע על פתרונות קיימים ועל רעיונות לדרכי מניעה ודרכי טיפול בשברי מאמץ. תודה רבה מראש.

23/01/2017 | 18:11 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

שלום. באמת נושא מעניין וחשוב. לגבי שברי מאמץ בספורטאים: הטיפול בשברי מאמץ מתחיל קודם כל במניעה. 1. דגש על חינוך, כלל אצבע: להימנע מ"יותר מדי או מוקדם מדי", עליה הדרגתית במאמצים, כ10% בשבוע. 2. דיאטה נכונה, יש הרבה מידע לגבי חיילים - מומלץ על חיזוק שרירים ופעילות ספורטיבית אירובית עוד טרם הגיוס. שימוש בנעליים עם סוליות בולמות זעזועים ומדרסים. מניעה נוספת מדברת על מניעה כאשר יש גורמי סיכון - המטרה היא למצוא את האנשים עם סיכון מוגבר לשברי מאמץ: אנשים עם שברי מאמץ חוזרים, סיפור משפחתי או שימוש בסטרואידים. הפרעות אכילה, נשים עם הפרעות במחזור ואנשים עם מבנה חריג בגפיים - כמו הפרש באורך הרגליים, מגבלת תנועה במפרקים. לאחר שאובחן שבר מאמץ הטיפול הוא לרוב מנוחה, הגנה על האיבר הכואב, כולל מניעת דריכה במקרים מסויימים, תיקון הגורם במידה וישנו גורם נוסף וחזרה הדרגתית לפעילות כאבים אין כאבים בזמן פעילות גופנית. בנוסף חינוך או פיזיותרפיה לחיזוק הדרגתי של השרירים, העלאת כושר אירובי וגמישות. זה על קצה המזלג. אם אתם מעוניינים במידע נוסף, אני יכול לשלוח לכם מאמר מסכם (באנגלית)

25/01/2017 | 11:58 | מאת: פריגו ילדי שער הנגב כיתה ט'

תודה רבה על הזמן שהקדשת עבורנו! רצינו לחקור על טיפול בשבר קיים (פרט למנוחה) מאחר ואנו עוסקים בספורט במהלך היומיום ואנחנו מבינים כי למנוחה והפסקת האימונים יש השלכות רבות בעבור הספורטאים, ולכן אנו מחפשים פיתרון שיעזור להם לחזור במהרה לעסוק בספורט. נשמח שתספר לנו על חומרים שעוזרים לאחות שבר, על רעיונות לדרכי טיפול וכל דבר נוסף העולה בדעתך ומתאים עבורנו. תודה רבה!

30/01/2017 | 22:00 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

הטיפול מתחלק לשניים: 1. שמירה על הכושר הגופני ע"י מודיפיקציה של הפעילות הגופנית הרצויה לפעילות דומה אך שאינה גורמת לכאבים, כמו במקום ריצה - הליכה, שימוש במכשיר אליפטיקל, שחיה וכו. 2. ישנן עבודות המדברות על החלמה מהירה יותר עם שימוש במכשירי US - low intensity pulse ultra sound ניתן לפנות ולחפש גם ברפואה משלימה

30/01/2017 | 22:01 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

הטיפול מתחלק לשניים: 1. שמירה על הכושר הגופני ע"י מודיפיקציה של הפעילות הגופנית הרצויה לפעילות דומה אך שאינה גורמת לכאבים, כמו במקום ריצה - הליכה, שימוש במכשיר אליפטיקל, שחיה וכו. 2. ישנן עבודות המדברות על החלמה מהירה יותר עם שימוש במכשירי US - low intensity pulse ultra sound ניתן לפנות ולחפש גם ברפואה משלימה

30/01/2017 | 22:01 | מאת: ד"ר אליעזר סידון

הטיפול מתחלק לשניים: 1. שמירה על הכושר הגופני ע"י מודיפיקציה של הפעילות הגופנית הרצויה לפעילות דומה אך שאינה גורמת לכאבים, כמו במקום ריצה - הליכה, שימוש במכשיר אליפטיקל, שחיה וכו. 2. ישנן עבודות המדברות על החלמה מהירה יותר עם שימוש במכשירי US - low intensity pulse ultra sound ניתן לפנות ולחפש גם ברפואה משלימה

מנהל פורום פגיעות ספורט ומפרקים