עובר גדול+ריבוי מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/10/2012 | 08:46 | מאת: דין

שלום וברכה , לאחר הערכת משקל שביצעתי בשבוע 33 עלו הממצאים הבאים: כמות מי שפיר: משקל עובר:3,078 ק"ג מקריאה ברשת החל לעלות סף החרדה שלי ומאז הבדיקה אני חסרת מנוחה. אני מבינה שממצאים אלו יכולים להעיד על 3 מקרים: 1.סכרת הריונית 2.בעיות התפתחותיות:כרומוזומליות ,נוירולוגיות 3.יש צורך לחשוב על אופי הלידה קרי אולי ניתוח קיסרי מביקור אצל הרופאה שלי עוד באותו היום קיבלתי הפניות ל: 1.העמסת סוכר 100 2.אקו-לב 3.סקירה מכוונת לבליעה שאלתי לגבי בעיות התפתחותיות: האם העובדה שבסקירת מערכות מורחבת כל המערכות היו תקינות וההתפתחות הייתה תקינה לא שוללת את האפשרות הספצ' הזו? מה הסיכוי שאלד תינוק בריא ? אני לא ישנה ולו שעה רצופה אחת . הבדיקות אליהן הופניתי יחלו ביום ראשון הקרוב אבל ההמתנה מורטת עצבים. כדאי לחזור לפרופ' שביצעתי אצלו סקירה מורחבת ולבצע אחת נוספת????? תודה רבה

21/10/2012 | 14:46 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

לגבי ריבוי מי שפיר : לא הזכרת כמה חמור ריבוי מי השפיר אבל אני מניחה שלא חמור ביותר ( מאחר ומצב זה די נדיר). רוב מקרי ריבוי מי שפיר הם ללא סיבה ידועה. במקרים בהם כן נמצאה סיבה הסיבה היא סכרת (ואז מתלווה גם עובר גדול), שאר הגורמים די נדירים. בכל מקרה יש לבצע בירור לריבוי מי שפיר בדיוק כפי שהרופא שלך הפנה אותך. במידה ובדיקות הסקר שבוצעו עד כה היו תקינות : שקיפות, חלבון עוברי, 2 סקירות מערכות אז הסיכוי להמצאות מום מבני שלא התגלה עד כה הוא נמוך אך בכל זאת יש להשלים סקירה מכוונת. לגבי עובר גדול : במידה ומאובחנת סכרת - ניתן לאפשר לידה נרתיקית בהערכת משקל עד 4000ג' בעת הלידה במידה ונשללת סכרת ניתן לאפשר לידה נרתיקית בהערכת משקל עד 4500ג' בעת הלידה הגבולות הנ"ל הוצבו בנסיון מניעה של פרע כתפיים.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה