לידה רגילה אחרי 2 ניתוחים קיסריים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/08/2020 | 21:47 | מאת: חיה

שלום. אני בהריון חמישי. שבוע 35. לידה ראשונה- בשבוע 36+3 בניתוח קיסרי בשל מצג עכוז וירידת מים. לידה שניה- בשבוע 32- לידה רגילה. התפתחה בשל ירידת מים. לידה שלישית- בשבוע 39- לידה רגילה גם כן. לידה רביעית- בשבוע 32+4 שוב ניתוח קיסרי (חירום) בשל IUGR והאטות בדופק אני מתלבטת אם לעבור את הלידה הבאה רגילה או ניתוח שוב. אני בת 32 ומעוניינת בעוד הריונות בעתיד. מה ההמלצה? בהתחשב גם בעובדה שאחד הניתוחים היה בשלב מוקדם- שבוע 32. תודה מראש

23/08/2020 | 10:49 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

חיה שלום, לאור היותך לאחר 2 ניתוחים קיסריים ההמלצה הינה ניתוח קיסרי גם בהריון הנוכחי בשל הסיכון המוגבר לקרע רחמי בלידה. בבית חולים הלל יפה אנו מאפשרים לידה בניתוח קיסרי ומוזמנת לקבוע תור בשמחה. אציין כי ניתן ללדת גם בניתוח רביעי ומעלה, אולם כל ניתוח מעלה סיכון לסיבוכים הכוללים זיהום, דימום משמעותי עד לכדי צורך בכריתת רחם ופגיעה באיברים סמוכים. ישנם בתי חולים מועטים בארץ המאפשרים לידה לאחר 2 ניתוחים בהתאם לנתונים מהניתוחים הקודמים ומעקב ההריון הנוכחי. בכל מקרה במידה ותחליטי על לידה רגילה מומלץ באופן חד משמעי לבצע זאת במסגרת של בית חולים על מנת לתת לך טיפול רפואי מתאים במידת הצורך. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה