צירים מוקדמים לא סדירים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/10/2019 | 16:29 | מאת: הריונית

שלום רב, שבוע 32, הריון בסיכון גבוה (טיפולי פוריות, בת 46). התעוררתי לפני שלושה ימים עם כאבי מחזור קלים לא רצופים שנעלמו אחרי כשעה. לאחר מוניטור בקופ"ח הופניתי למיון עקב צירים מוקדמים לא סדירים ואושפזתי לשלושה ימים. במיון נשים בדקו שוב במוניטור. מיילדת אחת ראתה צירונים, אחרת טענה שאלו קפיצות ללא משמעות קלינית עקב תזוזה שלי. כמות מי שפיר תקינה, אורך צוואר ביום האישפוז - 38 מ"מ ללא סימני לידה. כל הבדיקות תקינות, אין סימני התייבשות שלי. טענו שאולי עקב מאמץ זה קרה. הבוקר שוב תחושה של כאב מחזור קל והתכווצות באה והולכת. האם התופעות הללו אמורות להדאיג? האם עליי לחזור בדחיפות למיון? תודה מראש

אם אורך הצוואר תקין ואין צירים סדירים אז זה לא מדאיג. כדאי לשתות הרבה ולברר את תרבית השתן שוודאי נלקחה ממך בבית החולים ובעיקר לעקוב לראות שאין החמרה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה