מעקב הריון בסיכון- בטן קטנה בשבועיים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/08/2018 | 20:10 | מאת: אנאל

שלום, היום היותי בשבוע 32 ובשבוע 31+3 הייתי במרפאת הריון בסיכון ששם אמרו שiugr נשלל, העובר באחוזון 28 אך הבטן באחוזון 5 Bpd 76.60 מתאים לשבוע 30+5 Ofd 101.40 מתאים לשבוע 32+1 Hc 281.80 מתאים לשבונ 31 (לפי הדלוק באחוזון 7.35) Ac 252.20 מתאים לשבוע 29+3(לפי הדלוק באחוזון 4.95) Fl 59.80 מתאים לשבוע 31 אחרי הכל איני שקטה בנוגע לממצא היקף הבטן באחוזון 5 האם הכל תקין?? ומהו ofd? האם הולכים לפי עקומת הדלוק או דולברג?

נתחיל מהחלק הקל - OFD זה קוטר הראש מקדימה אחורה. היקף הבטן באחוזון 5 מצריך מעקב ולמעשה מגדיר IUGR _יש אפשרות להגדיר עפי משקל עובר ויש עפי היקף בטן. לכן את צריכה מעקב הריון הן לברור סיבות אפשריות והן למעקב. יש משמעות רבה לקצב הגדילה. כלומר - אם הבטן תמשיך ותגדל על אחוזון 5 לעומת בטן שלא גדלה כלל. ההשלכות לכך שונות . דולברג הן עקומות שמבוססות על שלקי יילודים ולכן יש להן פער עצום מהערכות האולטרהסאונד. ועדיין משמשות במקומותרבים לערך התיחסות בהעדר עקומות ישראליות טובות יותר. הדלוק הן עקומות אולטרהסאוד וניתן להתייחס עפיהן להיקפים של אברים שונים. בשורה תחתונה כרגע החלק החשוב הוא לראות כיצד העובר גדל. האם נעצר או ממשיך בקצב גדילה אחיד.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה