מספר שאלות בעניין הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/11/2017 | 12:40 | מאת: עדי

שלום, אני בשבוע 34 להריון ברקע תלסמיה מינור ואנמיה המוליטית( המוליזה החלה בהריון ומתבטאת בהמוגולבין נמוך, הפטוגלובין גבוה, רטיקוליציטים גבוהים ותפקודי כבד גבוהים) כמו כן צוואר רחם מקוצר מעט 26 מ"מ, ריבוי מי שפיר( AFI 24-25) וחיובית לGBS שקיפות, חלבון, סקירה ראשונה שניה ושלישית תקינות הסקירה השלישית בוצעה בשבוע 32 ובה טרם היה ריבוי מי שפיר ויצאה תקינה ובשבוע לאחר מכן אובחן הריבוי (העמסת סוכר 50 היתה תקינה) שאלותי: 1. רופא הנשים לא הפנה אותי להעמסה 100 או לאקו לב/סקירת בית הבליעה בעקבות הריבוי. האם עלי לבקש זאת ממנו או שמא 24-25 נחשב גבולי? משקל העובר בשבוע 32 היה 2.2 קג 2. האם לאור כל הרקע הרפואי הנל( תלסמיה, המוליזה, ריבוי מי שפיר, קיצור צוואר ברחם) יכולה להיות מניעה להתחסן לשעלת? טרם התחסנתי ואני בשבוע 34 תודה רבה ובשורות טובות עדי

הי עדי ראשית חסרה אינפורמציה מהותית והיא סיבת ההמוליזה. יש לזה חשיבות רבה. שנית - ריובי מים של 24-25 שמתגלה בטרימסטר שלישי הוא לרוב אידיופטי, כלומר מסיבה לא ברורה. הקשר בינו לסכרת חלש. אלא אם יש לך גומרי סיכון מרובים אין הכרח לבצע. כנ"ל לגבי סקירה מכוונת לבליעה. ריבוי מים גבולי/קל נמצא באסוציאציה מאוד נמוכה למומים. בשלב זה ניתן לעקוב אחר כמות המים. אם מדובר בהחמרה פרוגרסיבית יש מקום לברר. לגבי הצוואר - בשבוע 34 לא ממשיכים למדוד ו 26 ממ זה סהכ תקין. מבחינת השעלת - לא רואה מניעה, אבל שוב - אני לא יודעת את סיבת ההמוליזה. כדאי לבדוק את זה אחרי שתדעי את הסיבה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה