השפעה על גודל התינוק

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

03/05/2017 | 10:24 | מאת: מילי

אני בהריון שלישי, שבוע 10. בשני ההריונות הקודמים ילדתי תינוקות גדולים- הראשון 3.800, השני 4.150. לא סבלתי מסכרת הריון. לידה שניה ילדתי בניתוח קיסרי- התינוק היה במצג עכוז וגם גדול. בלידה הקרובה הייתי רוצה להימנע מניתוח. אמרו לי שלא יאפשרו לנל"'ק כאשר העובר שוקל 4 קילו... האם יש דרך למנוע מהתינוק להיות גדול כ"כ כמו הקודמים? אולי לשנות תזונה?

הי מילי ראשית כדאי לבדוק סכרת בשלב מוקדם כדי לוודא שאכן אינך סכרתית. שנית דיאטה בלבד לרוב אינה משמעותי למשקל היילוד אבל, חסרים נתונים עלייך ועל בן זוגך - גובה המשקל כמה ק"ג העלית בהריונות וכו כדי להעריך. ככלל חשוב שתדעי שניתן לאפשר לידה נרתיקית לאחר קיסרי גם במשקלים סביב 4000גר וניתן אפילו להציע השראת לידה גם אם עברת קיסרי - אך זה מצריך ייעוץ פורמלי על היתרונות והחסרונות של השיטות . הרבה פעמים מתחילים לבצע סטריפינג בהגעה למועד על מנת להימנע מהירון עודף. בקיצור - בדיקת סכרת, שמירה על משקל, מעקב גדילת עובר וייעוץ הריון בסיכון באשר לדרך הלידה והמועד. יש תקווה . בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה