איזה ביופסיה ערמונית כדאי חעשות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

20/07/2019 | 08:40 | מאת: אבי

גיל-56 psa 6.3 בדיקת 4K-SCORE 8 MRI- תקין בטן רכה ללא רגישות שני אשכים תקינים במנח ומרקם תקין לא נפוחי לא רגישים בדיקה רקטלית-טונוס שמור הערמונית גמישה לא חשודה כ-30 סמ"ק איזה ביופסיה כדאי לי לעשות תודה

שלום רב, לפי בדיקת 4K-SCORE אתה בדיוק על הגבול בין מחלה אפשרית בסיכון נמוך לבינוני בטווח של 20 שנה מהיום. יחד עם זאת בMRI לא רואים כעת ממצא חשוד. לכן האלטרנטיבות נעות בין להמשיך מעקב PSA לבין ביופסיה סטנדרטית "על עיוור" מבחינתי יש מקום להמשך מעקב. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית