בדיקת trus- מידת התפשטות הסרטן

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

18/07/2019 | 12:28 | מאת: ש

Psa 62 בן 81. בדיקה רקטלית: נפח בסמק :30 נוקשות: כן סימטריות: לא גבולות ערמונית שמורים: לא ערמונית מובילית' : כן גוש: נוקשה משמאל בדיקת trus: גובה 30 מ''מ רוחב 33 מ''מ אורך 43 מ''מ נפח 23 מ''מ גבול חיצוני: לא שמור שמאל Pz- איזור היפואקוגני נרחב משמאל פורץ קפסולה אזור נוסף קרניאלי מימין . Tz: חללים ציסטיים דו צדדי. מקרם הטרוגני דו צדדי. גבול בין tz-pz : לא שמור. צד: דו צדדי בלוטות זרע: נורמלי שלפוחית שתן: שארית שתן קטנה נלקחו ביופסיות -. 6- ממצא ברור. קושי ניכר בבדיקה בשל חוסר שיתוף פעולה . אודה להסבר בבקשה האם הסרטן הינו אלים?

שלום רב, חסרים הרבה מאד פרטים: 1. אין תשובת ביופסיה 2. אין MRI 3. אין PET Ga68 PSMA להערכה סיסטמית של המחלה. לכןף הממצא היחידי הינו PSA ברמה של 62 שבהחלט מרמז על אפשרות למחלה אלימה אך לא בהכרח. צריך לעשות את מכלול הבדיקות לקבלת תמונה מלאה בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית