בעיות ערמונית והמלצה לביצוע ביופסיה חוזרת

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

26/03/2019 | 12:44 | מאת: יעקב.פ

ד ר רענן שלום. אני בן 65 ו PSA שלי קבוע כבר 10 שנים בסביבות 8. בעבר עברתי פעמיים ביופסיה של הערמונית (פעם שנייה בשיטה של תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי והתוצאה למזלי היתה שלילית. עברו מאז כ 5 שנים. עכשיו רופא המליץ לי לעשות עוד הפעם MRI ואם יהיה צורך לבצע ביופסיה תחת אולטרה-סאונד טרנסרקטלי . פעם הקודמת הביופסיה גרמה לי הרבה תופעות לוואי. עכשיו לצערי התגלה לי גוש חשוד בריאה ורופא מומחה מפנה אותי לבדיקת PED CT. הוא טוען שזאת בדיקה לכל הגוף. השאלה שלי האם בדיקה PED CT יכולה לשלול את הסרטן ערמונית ואם לא מה עוד אפשר לעשות. אשמח אם תעזור לי להבין את הסיטואציה. תודה מראש

יעקב שלום, סליחה על התגובה המאוחרת. במצב שלך ישנן מספר אפשרויות: 1. שיש לך סרטן בערמונית או שלא 2. שיש לך סרטן ריאה או שלא 3. שיש לך סרטן ערמונית עם גרורה בריאה או שלא. הפתרון הטוב ביותר: 1. לבצע MRI לערמונית כדי לחזק או להחליש כיוון של נוכחות ממאירות בערמונית, 2. לבצע ביופסיה מהגוש הריאתי כדי להבין אם יש ממאירות ומה מקורה. בכבוד רב

מנהל פורום סרטן הערמונית