תופעות לוואי מתוספי מזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

03/09/2007 | 00:18 | מאת: א.

אני מתנצל מראש על ריבוי השאלות המאד חשובות לי. 1. האם במקרה של כאבים באשך השמאלי, הנובעים מציסטה או מבקע מפשעתי בצד שמאל, המקרין כאב לאשך דרך עצב אזי נטילת ג'ינקו בילובה לבד או ג'ינקו וגם תוספי מזון כמו מולטי-ויטמינים, L-ארגינין, שום וכו', עלול להחמיר את המצב ו/או לחדש את הכאבים לאחר שנפסקו?. 2. האם נטילת ג'ינקו בילובה לבד או ג'ינקו בילובה וגם תוספי מזון כמו מולטי-ויטמינים (במיוחד אלה שיש בכל טבליה מהם מינונים במיוחד של ויטמינים מקבוצת B הגבוהים עד פי למעלה מ-80 מהכמות היומית (כנראה המינימלית) המומלצת וצובעים עכב כך את השתן בצבע צהוב זרחני), וגם נטילת L-ארגינין, טבליות שום, לציטין, זרעי פשתן וכו', עלולים לגרום לעתים אם ישירות ואם דרך עצב לצריבה בדרכי השתן כולל שלפוחית השתן והפין ואולי גם בו-זמנית להרגיש לחץ (מדומה) ליציאת צואה (באולטראסאונד ובבדיקת שתן ותרבית שתן הכל תקין)?. 3. אם אין לג'ינקו בילובה שום קשר לכך אזי האם לתוספי מזון אחרים כמו אלה שציינתי ובכלל, יש השפעה שלילית על הבעיות שציינתי ואולי ההיפך, ואם כן-מה מומלץ ומה לא אם בכלל?. 4. האם יש טיפול טבעי (כגון תזונה נכונה, תוספי מזון מסוימים, התעמלות מסוימת ומבוקרת, רפלקסולוגיה ועוד...) למקרה של בקע מפשעתי ו/או ציסטה באשך השמאלי?. 5. האם לציטין או לציטין בשילוב לפחות אחד מתוספי המזון שציינתי, יכול לגרום לתחושת הצריבה בשתן?. 6. אם ג'ינקו בילובה, תוסף שום, ויטמין E בכמות רבה (כמו במולטי ויטמינים מסוימים) ובעיקר אומגה 3 שהם מדללי דם טבעיים, אזי האם לא יהיה דילול דם מוגזם אם לוקחים אותם באותה תקופה כל יום (קראתי שאנשים שהיה להם דימום תוך מוחי או דימום בקיבה לא צריכים לקחת ג'ינקו בילובה, וכמו כן לא ליטול אותו עד שבועיים לפני טיפול שיניים – כנראה מחשש של עקירה) והאם זה בסדר אם לוקחים אותם בשילוב עם ירקות עליים המכילים ויטמין K הפועל לקרישת הדם, ואם כן – האם ויטמין K לא פועל בכך גם בניגוד לפעולות הטובות של לפחות אחד מתוספי המזון מדללי הדם שציינתי?. סליחה על ריבוי השאלות. בברכה ותודה רבה מראש.

שלום א. לגבי הכאבים שציינת הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המומחה בנושא כגון אורולוג או רופא נטורופט שיוכל לבדוק את מצבך ולהתאים לך טיפול מתאים. לציטין לא צריך לגרום לצריבה שציינת וגם לא הגינקו בילובה. במחקרים נמצא שגינקו בילובה מעכב פעולת טסיות במבחנה (לא נבדק בבעלי חיים ולא בבני אדם). לטסיות יש תפקיד בקרישת הדם. נרשמו דיווחים על דימומים באנשים שהשתמשו בגינקו בילובה, ולכן קיימת התוויית נגד לשימוש בגינקו בילובה באנשים שסבלו מדימום (כיב עיכולי או דימום תוך-מוחי), ומומלץ לנקוט זהירות אם משתמשים בנוגדי קרישה (וארפארין או אנוקסאפארין) או בתרופות המשפיעות על הטסיות (אספירין או קלופידוגרל). יש להפסיק את השימוש בצמח 14 יום לפני פעולות ניתוחיות או דנטליות. גינקו בילובה עשוי להשפיע גם על רמות של תרופות להורדת לחץ דם מסוג בולמי תעלות סידן. בנוסף, הטיפול במדללי דם דורש גם שינוי תזונתי. כך, למשל, מדלל דם סותר את פעילות הוויטמין K שמצוי בירקות ירוקים ובמזונות אחרים. אם המטופל אוכל הרבה ירקות ירוקים - הם מנטרלים את השפעת המדללים וחושפים אותו לסיכון להתפתחות קריש. לעומת זאת, במצב הפוך, כשמטופל מפסיק לחלוטין לאכול ירקות, עולה השפעת התרופה בצורה דרמטית, והוא עלול להתחיל לדמם, שנה בריאה.

03/09/2007 | 18:45 | מאת: א.

תודה רבה ושנה טובה ובריאה לך ולכל עם ישראל. אמן.

03/09/2007 | 19:16 | מאת: א.

1. איזה כמות של ירקות עליים ירוקים המכילים ויטמין K ואיזה מהם מומלץ בעיקר לאכול כך שקרישת הדם תתאזן בערך מול דילול הדם (הקיים בג'ינקו בילובה ובשאר מדללי הדם כמו פשתן או דגים או שמן דגים המכילים אומגה 3, ובמיוחד אם לוקחים אחד או כמה ממקורות עשירים אלה באומגה 3 באותה תקופה שבה גם לוקחים כל יום 2 כמוסות ג'נקו בילובה כאשר כל כמוסה מכילה 60 מ"ג מתמצית הצמח ו-240 מ"ג אבקה מהצמח, ובנוסף - פעם או פעמיים ביום תוסף שום שגם הוא מדלל דם) בשאיפה שסמיכות הדם לא תשתנה, והאם במקרה זה כן ניתן לקחת תוספי מזון מדללים אלה ללא סכנת דימום גם בסמיכות לטיפולי שיניים? 2. לפי מיטב הבנתי - חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 וכמובן שמן דגים, שמן זית ותוסף שום מורידים את הכולסטרול הרע, ואם כן - האם מותר לקחת באותם ימים גם לציטין סויה המכיל 91% שומן כאשר המינון הרשום הוא 3 כפיות ביום?. שוב תודה רבה, סליחה ושנה טובה ובריאה לך ולכל ישראל.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה