ערכי גלוקוז גבוהים בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

30/10/2020 | 01:32 | מאת: יאיר

שלום אמי בת 71, עם עודף משקל יתר לח"ד, מטופלת בתרופות. נוטלת גלוקומין בוקר וערב בדיקת דם אחרונה עליה נוספת ברמת גלוקוז בדם - 214 בצום ועליה חריגה יחסית לבדיקות דם קודמות בערך - HBA1c - 7.80 שאר בדיקות דם ושתן תקין (קריאטנין, תפקודי כבד -תפקודי כליות - יחס אלבומין קריאטנין, אין חלבון בשתן, סוכר בשתן נורמל) מלבד טריגליצרידים גבוה - 295 בבדיקות דם האחרונות הערכים היו: 2018: גלוקוז - 173 והמוגלובין מסוכרר 6.2 2019: גלוקוז 172 והמוגלובין מסוכרר 6.3 2020: גלוקוז 214 והמוגלובין מסוכרר 7.8 מה המשמעות של זה? האם בהכרח החמרה של המצב? מה צריך לעשות מכאן? (כמובן היא תלך גם לרופא משפחה) האם יש בדיקות נוספות שנדרשות לצורך אבחנה? האם שינוי תזונתי ופעילות גופנית מתונה יכולים לתקן את המצב? האם יש דרך להימנע מאינסולין? (לעלות במיון של גלוקומין או תרופות אחרות וכדו')? האם תוספתי מזון כמו - קינמון, חילבה, ג'ימנמה יכולים לעזור? והאם יש מניעה/סיכון לשלב אותם יחד עם תרופות לסכרת? תודה רבה

שלום רב, בגלל המצב המורכב( ריבוי תרופות וגיל מבוגר) אני ממליץ לקבל יעוץ רוקחי/נטורופטי אישי בכדי למנוע אינטראקציות ותופעות לוואי מיותרות. אשמח לעזור מנסיוני כרוקח מומחה ברפואה טבעית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה