בעיה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/11/2010 | 15:05 | מאת: עינב

טוב ההודעה הולכת להיות מעט ארוכה, מתנצלת מראש. לא מדובק בהחלפץת מפרקים אך לא ידעתי איכן לכתוב את ההודעה. התגייסתי לצבא באפריל 08 ומיד בטירונות התחילו לי כאבים ברגליים וכפות הרגליים. הייתי אצל אורטופד שכתב "חשד לשבר מאמץ" ועל זה נתנו לי מס' הקלות לתקופה מוגבלת של בערך שבועיים. המשכתי להתלונן כל הזמן וקיבלתי פטורים לתקופות קצרות ממאמצים וכדו' אך זה לא עזר והמשכתי לסבול מהכאבים. בסיום הקורס והטירונות עברתי לשירות הסדיר שלי שהתפקיד העיקרי בו הוא עמידה של בערך 7-8 שעות ביום לצורך התפקיד. המשכתי להתלונן, ביקרתי רופאים ואורטופדים ושוב קיבלתי פטוריים זמניים מעמידה, וכדו' אך זה לא עזר. ביצעתי מיפוי עצמות בנובמבר2008 כשאובחנו שברי מאמץ בדרגה 3. שוב קיבלתי את הפטוריים הזמניים האלה והייתי צריכה המון להלחם בשביל זה, קיבלתי אישור ללכת עם נעלי ספורט אזרחיות ולא עם הנעל הצבאית. זה בעצם תחילת הכאבים שנמשכים עד היום. ביקרתי כבר יותר מדי פעמים אורטופד וראומוטולוג והם לא מצאו כלום. בדיקות הדם שלי מראות על דלקת פרקים או זיהום כלשהו אך לאחר מיפוי עצמות נוסף לפני שבוע שמראה רק על דלקת קלה בשורשי כפות הידיים והמרפק שבכלל לא על זה התלוננתי מלבד קצת כאבים בשורש כף יד ימין. בכל אופן רופא המשפחה טוען שהמדדי דלקת לא בגלל הדלקת פרקים וצריך לברר את הסיבה לדלקת. נשלחתי לרופא נשים, אנדוקרינולוג וגסטרו להמשך בירור. אני גם סובלת משחלות פוליציסטיות וחושבים שאולי המדדי דלק נובעים מדלקת בציסטות או משהו במערכת העיכול. אני מוכנה להמשיך בירור אך הבעיה של כאבי הרגליים לא נפטרה ואני כבר לא יודעת איך להמשיך מכאן. זה מפריע לי במהלך החיים הנורמלים, אם זה לבלות בקניון או בטיול, אם זה לעבוד עבודה פיזית, טיפול בילדים או כל עבודה אחרת שמתבצעת בעמידה ממושכת. אני מיואשת מהרופאים וגם קצת מרופא המשפחה. מאיפה אני ממשיכה לבירור הבעיה ברגליים אני אומנם סובלת מעודף משקל אבל לא מטורף ומאז ומתמיד היה לי עודף משקל כך שמה הקשר? הכל התחיל מהשברי מאמץ. יש עוד לא מעט בעיות כמו כולסטרול וברזל וכדו' אך עכשיו במיוחד חשוב לי מאיפה להמשיך את הבירור לכאבים העזים ברגליים. זה מטריף אותי. לא אכפת לי מהבדיקות דם הלא תקינות כי זה לא משהו שמפריע לי כמו הבעיה הזו של הרגליים. ואם רלוונטי לציין אז גם סובלת מדיסטמיה, דיכאון, ה"א ועוד דברים הנילוים לזה, האם יכול להיות קשר לכאבים? אני בהחלט מיואשת ולא יודעת מה לעשות עם הבריאות שלי. בפורום אחר רופא שאל אותי אם נבדקתי ע"י נוירולוג ואמר שיתכן שהכאבים ברגליים נובעים מבעיה עיצבית נוירופתיה. כמובן שאלך עם זה לרופא המשפחה ואנסה לברר, קצת עצוב שאני צריכה להציע לו מה זה יכול להיות. האם זה יכול להיות בעיה נוירופתיה?? אני לא מרגישה נימול, אם כן אז ברמות חלשות, אני מרגישה שריפה וצריבה ברגל, לפעמים גם ללא ממאמץ בכלל. HELP HELP HELP תודה על כל תשובה שתהיה. עינב

23/11/2010 | 08:36 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לעינב שלום אכן אין מדובר על החלפות מפרקים אך אכן הבעת בו קריאה לעזרה. הייתי פועל בכוון משולב: אוסף את כל פרטי המידע האורתופדי (צילומים,פענוחים, מפויים וכו') את פרטי המידע הנאורולוגי(כולל מכתבים ו EMG) ופונה למחלקת שיקום למשל מחלקת השיקום של תל השומר שהנו בית חולים צבאי מצד אחד עם אוריינטציה אורתופדית וכוללת. את פשוט צריכה רופא שיכול לעשות אינטגרציה של המידע..... בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים