כאבים בכתף ובמפרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/07/2010 | 12:10 | מאת: אפרת

אני בת 48 בדרך כלל בריאה . לאחרונה מרגישה כאבים המפרק הכתף ובמפרק הירך . צילום הראה שיש דלקת והסתיידות . הרופא רשם תרופה אתופן תחילה ומשהמשיכו הכאבים רשם אקספו שגרם לי לתחושות מזעזעות בלשון המעטה . (מקריאת הדף המצורף לתרופה מסתבר שמי שרוצה להתאבד פשוט יקח לו אקספו) הפסקתי את התרופה על דעת עצמי ומחכה לתור נוסף לאורטופד . ברצוני לשאול כיצד אפשר להתגבר על הדלקת ללא התרופות "המשמידות אברים" חיוניים בגוף ? האם קיים טיפול אלטרנטיבי ? כיצד אפשר למנוע הסתיידות נוספת של העצמות ?(אני מבינה שהנזק הוא בלתי הפיך ).

29/07/2010 | 09:51 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאפרת שלום הסתיידות בכתף אינה הסתיידות בעצמות. אלו שני עניינים שונים. להסתיידות בכתף (בהנחה שזה גורם הכאבים ואין גורם אחר מסתתר) ישנם טיפולים נוספים כגון גלי הלם. צריך להבין בדיוק את הקורה לפני שממליצים. חשוב להשלים ברור לגבי כאבי מפרק הירך כולל צילומים בדיקות דם וכו'. בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים