התעמלות

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

20/07/2010 | 23:18 | מאת: לאחר ניתוח במפרק הירך

שלום רב, עברתי לפני שנתיים ניתוח קשה במפרק הירך, עם סיבוכים. היה לי גידול שפיר גדול מאוד ומאז הניתוח אני הולכת עם קביים או עם הליכון. מאז הניתוח יש לי ראש מפרק ירך מלאכותי. לצערי אני פורקת אותו לעתים וסובלת מכאבים כרוניים באותו מקום. לאחרונה התחלתי להתעמל בזהירות כדי לחזק את השרירים ורציתי לשאול אם יש סוגי התעמלות שעלולים לגרום נזק לירך. מובן מאליו שלא מדובר בתרגילים בהם מסובבים או אפילו מזיזים הרבה את הרגליים. אלא תרגילים "רחוקים" יותר מהירך כמו תרגילים שמלמדים נשימה עמוקה וחיזוק פלג הגוף העליון? האם נשימה עמוקה עלולה לפגוע ביציבות מפרק ירך בלתי יציב או שאין כל קשר ביניהם ואין מקום לדאגה? תודה רבה מראש!

29/07/2010 | 09:53 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ככלל, לא צפויה בעיה כאשר ההתעמלות אינה כוללת את המפרק הפגוע. אבל הנכון לעשות הנו לשאול את המנתח שלך היות ולמרות כל מה שכתבתי עשויה להיות לו דעה אחרת. בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים